Одеський зоопарк прихистив понад 200 тварин, які припливли з Херсонської області

21.12.2022
Одеський зоопарк прихистив понад 200 тварин, які припливли з Херсонської області

Тваринам, які постраждали від теракту на Каховській ГЕС, у Одеському зоопарку надають лікування

Одеський зоопарк надав притулок понад двом сотням тваринам із затоплених територій Херсонщини. У закладі знайшли свій тимчасовий дім жаби, пітони, вужі, черепашки, єнотоподібні собаки та навіть олень. 

 

Як інформує Україна молода, якою буде подальша доля незвичайних переселенців, директор одеського зоопарку Ігор Біляков розповів у коментарі УНН.

 

«У дрібних тварин не дуже добрий стан, тому що вони тривалий час перебували у солоній воді. Тому що, наприклад, для жаб таке середовище не властиве. Цуценята також довго були у воді, тому у них був кишковий розлад, але вони вже у нас другий день, і все нормалізувалося, і вони вже починають добре їсти», - розповів директор зоопарку.

 

У найважчому стані залишається самка оленя, яку передали до закладу військові моряки. Вона знаходилася без питної води 5 днів, тож зараз змушена проходити курс лікування, щоб відновити свої сили після катастрофи, каже адміністрація зоопарку.

 

Що стосується подальшої долі врятованих тварин, то адміністрація зоопарку не має намірів назавжди залишати їх у себе.

 

«У нас ніхто не залишиться, і якщо все буде добре, ми повертатимемо всіх у природу. Когось треба буде повертати назад до Херсонської області, а когось можна буде випускати у природу у нас. Це ж дикі тварини, і весь сенс у тому, щоб їх урятувати, виходити та випустити на волю», - каже директор Одеського зоопарку.

 

Але все ж таки є можливість того, що деякі залишаться в зоопарку.

 

«Можливо, ці єнотоподібні щенята залишаться. Але це не тому, що вони нам сподобалися, а тому, що вони ще дуже маленькі, і їх потрібно вигодовувати. І в процесі вигодовування, якщо вони надмірно звикнуть до людей, їх уже буде небезпечно для них випускати на волю. Але ми намагаємося зробити так, щоб вони якнайменше звикали до людей і мали природні інстинкти, і вони могли жити на волі», - повідомив Ігор Беляков.

 

Наразі місця для нових тварин у зоопарку вистачає, і працівники готові приймати нових евакуйованих звірів до себе на реабілітацію.

 

Як повідомляла УМ, щемний  випадок із собакою, який втратив дім у Херсоні, помітили поліцейські під час рятувальної операції. Пес сам прийшов на підтоплену вулицю міста і почав скавулити (плакати).