На Євробаченні-2023 Україну представить гурт TVORCHI: що про них відомо

21.12.2022
На Євробаченні-2023 Україну представить гурт TVORCHI: що про них відомо

TVORCHI - переможці Нацвідбору.

TVORCHI — це український музичний гурт із Тернополя, заснований 2018 року саунд-продюсером Андрієм Гуцуляком і вокалістом Джеффрі Кенні.

 

Мають чотири студійні альбоми: The Parts (2018) та Disco Lights (2019), 13 Waves (2020), Road (2021). Виконують пісні українською та англійською мовами.

 

Переможці Національного відбору на Євробачення-2023 та премії YUNA у 2021 та 2022 роках.


Андрій Гуцуляк і Джеффрі Кенні познайомилися на вулиці випадково, коли Гуцуляк підійшов до Кенні, щоб перевірити свій рівень англійської мови та поспілкуватись.

 

Знайомство переросло у співпрацю, де Гуцуляк став музичним продюсером, а Кенні — автором текстів та вокалістом.

 

Обидва навчалися на фармацевтичному факультеті Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.


Перші треки хлопці створювали в досить атмосферному середовищі, а саме — вдома на кухні. В репертуарі в них в основному англомовний матеріал.


Із часом творчі посиденьки на кухні цих креативних студентів почали приносити перші успіхи.

 

30 травня 2017 року світ побачив перший сингл гурту під назвою Slow. 4 вересня вийшов другий сингл You.


Другого лютого 2018 року гурт видав свій дебютний альбом, який отримав назву The Parts.


20 вересня 2018 року група випустила відеокліп на пісню «Молодість».


У лютому 2019 року вийшов другий альбом Disco Lights, який отримав позитивні відгуки та був досить добре сприйнятий публікою.

 

А як доповнення через декілька днів електронщики випустили кліп на композицію Believe. За словами хлопців, бюджет фільмування склав 100 доларів.

 

Протягом кількох днів відео набрало 400 тисяч переглядів на YouTube. Улітку того ж року гурт виступав на музичних фестивалях Файне місто (Тернопіль), Atlas Weekend (Київ) та Ukrainian Song Project (Львів).


Зазначимо, що 2020 року гурт TVORCHI вже брав участь у нацвідборі на Євробачення. Тоді колектив боровся за право представити Україну з треком Bonfire.

 

Згодом ця пісня стала найпопулярнішою українською піснею 2020 року на європейській платформі Deezer.


У вересні 2020-го гурт випустив третій альбом 13 Waves, запис якого відбувався дистанційно через пандемію COVID-19 в Україні.

 

Платівка отримала понад два мільйони прослуховувань на музичних платформах за перший тиждень із дати релізу. Артисти стали переможцями музичної онлайн-премії Culture Ukraine у двох номінаціях: «Кращий новий артист», а також «Англомовний сингл» з піснею Bonfire.


Українська музична премія YUNA-2021 відбулась 12 травня в Національному палаці мистецтв «Україна». Музичний дует Андрія Гуцуляка та Джеффрі Кенні переміг у номінаціях «Найкращий попгурт», «Найкращий альбом» і «Найкращий електронний хіт»[17].


У вересні 2021-го музичний дует презентував свій четвертий альбом Road на всіх музичних платформах, усі пісні в альбомі були натхненні гастролями молодих виконавців у різні міста України.


У липні 2022 року гурт отримав дві премії YUNA за Найкраще концертне шоу та Найкращу пісню іншою мовою (Falling).


17 грудня 2022 року TVORCHI перемогли в Національному відборі на Євробачення-2023 з піснею Heart of Steel, отримавши найвищу оцінку від глядачів та друге місце від суддів.

Марія ТКАЧЕНКО