Лісівники Черкащини відправляють на фронт пікапи і навіть вантажівки

14.12.2022
Лісівники Черкащини відправляють на фронт пікапи і навіть вантажівки

Авто для фронту від черкаських лісівників. (Фото надане Черкаським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.)

Лісівники Черкащини від перших днів повномасштабної війни надають допомогу військовослужбовцям, передаючи їм паливно-мастильні матеріали, засоби для обігріву, електропостачання, речі першої необхідності, харчі, автозапчастини, техніку.

 

Зокрема, для ЗСУ вже передано 52 одиниці транспортних засобів –  вантажівки, легкові автівки, фургони, пікапи, мікроавтобуси.

 

Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.


Цього року для потреб ЗСУ та обороноздатності держави держлісгоспами Черкащини, окрім того, передано 6 тис. 150 кубометрів деревини та пиломатеріалів.


«Також неодноразово ми відправляли гуманітарні вантажі лісівникам та їхнім родинам із тих областей, які постраждали від військових дій та російських окупантів, — із Запорізької, Донецької, Сумської, Київської, Чернігівської областей», — розповідає Наталя Сегеда з Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.


Вона каже, що передавали найнеобхідніше — продукти харчування тривалого зберігання, медикаменти, предмети медичного призначення, непродовольчі побутові товари.


Наразі, за словами пані Наталі, черкаські лісівники активно підтримують Херсонщину. Туди вже передано 60 кубометрів деревини та 27 кубометрів дров колотих для однієї з громад.


Водночас держлісгоспи Черкащини працюють у посиленому режимі. Висаджено 7,4 мільйона сіянців деревних порід. Сплачено 560 мільйонів податків і зборів.

 

За власні кошти підприємств оновлюється техніка та автопарк, адже лісівникам Черкащини необхідно своєчасно проводити рейди та здійснювати весь комплекс лісогосподарських робіт для забезпечення населення дровами паливними, бізнес-деревиною. Така-от підтримка обороноздатності.