Білий та строкатий: за день у Дніпро заселили близько 11 тисяч товстолобів

30.11.2022
Білий та строкатий: за день у Дніпро заселили близько 11 тисяч товстолобів

Нових жителів заселяють у Дніпро в районі Черкас. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Поліщука.)

На Черкащині продовжують зариблювати водойми.

 

Днями нових таких жителів заселили у Дніпро.


«За день поблизу села Іркліїв Золотоніського району до Кременчуцького водосховища випущено майже 11 тисяч екземплярів білого та строкатого товстолоба. Середня вага одного екземпляра становила близько 230 грамів», – розповідає перший заступник начальника Дер­жавної екологічної інспекції Центрального регіону Сергій Поліщук.


За його словами, загалом заселено майже 2,5 тонни риби. А працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з представниками Черкаського рибоохоронного патруля беруть участь у роботі комісій з контролю за проведенням робіт із заселення молоді водних живих біоресурсів.

 

Він каже, що заселення відбулося за рахунок коштів користувачів водних біоресурсів Черкащини, які придбали мальок риби Іркліївського розплідника рослиноїдних риб.


Водночас, повідомляють в екологічній інспекції Центрального округу, на Полтавщині в адміністративних межах села Світлогірське Кобиляцької територіальної громади виявлено промислове судно з рибалками ФОП «Лісний», які 12 риболовецькими сітками загальною довжиною 840 метрів ловили рибу в межах території природно-заповідного фонду «Нижньоворсклянський», де заборонена господарська діяльність.