Джамала і Музей Ханенків збирають кошти на забезпечення українських снайперів

02.11.2022
Джамала і Музей Ханенків збирають кошти на забезпечення українських снайперів

Під час масованого ракетного удару 10 жовтня кілька снарядів у Києві впало неподалік Музею Ханенків, пошкодивши його ударною хвилею. (Фото надані музеєм.)

Новий мініальбом «Поклик» наживо 5 листопада у Києві, в Музеї Ханенків, який 10 жовтня постраждав від обстрілів із боку Росії, презентує співачка Jamala.

 

Артистка констатує: «За цей рік багато хто з нас почув свій поклик. Боротися. Рятувати. Любити. Для мене цей запис сповнений теплих почуттів до сміливих людей, які ніби все життя невтомно борються за власну волю й величну культуру».

Джамала презентує
мініальбом «Поклик».


«Поклик» записувався в різних куточках Європи під час вимушеної розлуки авторки з домом через війну. Він складається з чотирьох пісень, кожна з яких наповнена любов’ю до рідної культури. Тут звучить і кримськотатарський інструмент дойра, і народний спів, і українська поезія.


«Ми ніколи не відбудуємо наших музеїв, будемо роками закривати вікна фанерою, якщо не влучимо в корінь проблеми. І музеї як ніхто розуміються на історії, фактах і здатні боротися на своєму фронті. Ми маємо обмежений ресурс, але можемо визначити ціль. Юрій Чорноморець — український філософ, богослов і... снайпер. У рамках ініціативи «З кожної сльози віділлється куля» він закуповує для своїх колег на фронті кулі та спорядження. Разом із Джамалою ми збираємо кошти на забезпечення українських снайперів. За­для збереження людяності, незалежності і помсти за кожного!» — каже Юлія Ваганова, виконувачка обов’язків директорки Музею Ханенків.


На продаж виставили лише 50 квитків — вартістю 1 тис. 800 грн та 2 тис. 500 грн. І кожен із них — 100% донат. Усі кошти будуть спрямовані 57-й бригаді під Херсон.