Шварценеггер запросив у гості до себе на віллу музикантів гурту Kalush Orchestra

02.11.2022
Шварценеггер запросив у гості до себе на віллу музикантів гурту Kalush Orchestra

Шварценеггер і гурт Kalush Orchestra. (Фото з telegraf.com.ua.)

Події в Україні не лишають байдужими навіть голлівудських зірок.

 

Не виняток і колишній губернатор Каліфорнії, Термінатор і Конан-варвар Арнольд Шварценеггер.

 

Щойно він дізнався, що до Лос-Анджелеса прилетів український гурт Kalush Orchestra, як одразу ж надіслав їм запрошення завітати в гості на його віллу.

 

І сам вийшов привітати гостей у супроводі домашнього віслючка Лули.


«Йо, вчора залетіли в гості до Арнольда Шварценеггера. Він запросив нас до себе додому та вийшов зустрічати з великим домашнім ослом. Поговорили про ситуацію в Україні та подякували за його підтримку, поділились, наскільки це важливо для нас. Ви знаєте, Арнольд активно підтримує українців з перших днів війни, за що ми йому дуже вдячні. Віримо, що закордонна підтримка буде тільки посилюватися. Приємно було зустрітись із такою легендою, я, можна сказати, виріс на фільмах з його участю», — поділився враженнями і відео фронтмен Kalush Orchestra Олег Псюк.


Сам же Шварценеггер написав в інстаграмі, що йому надзвичайно приємно було зустріти переможців «Євробачення-2022», і зізнався, що хлопці його надихають.

 

Залізний Арні від самого початку стежить за подіями в Україні і навіть записав звернення до росіян, де спробував розвінчати фейки російської пропаганди і достукатися до них. На жаль, безуспішно.

 

А от розмову з українцями актор назвав фантастичною. На згадку про зустріч у хлопців лишилися фотки з легендою, а у Шварценеггера — фірмова рожева панама соліста гурту і гілочка бавовни (тонкий натяк на те, що українська армія робить і робитиме надалі з технікою окупантів і ними самими).


Kalush Orchestra опинилися в Лос-Анджелесі невипадково. 23 жовтня вони мали там концерт у рамках свого турне Америкою та Канадою, на якому хлопці поєднують приємне з корисним: знайомлять світового глядача з нашим унікальним етнічним кодом і сучасними інтерпретаціями українського глибинного фольклору та розповідають про війну і збирають гроші на підтримку української армії.

 

В ході попереднього турне Європою вони зібрали понад 54 мільйони гривень, які урочисто передали благодійному фонду Сергія Притули, з котрим мають своєрідний «контракт».

 

А ще Kalush Orchestra є амбасадорами проєкту «Збережіть українську культуру», спрямованого на відновлення зруйнованих культурних об’єктів.


У травні цього року гурт запам’ятався всім палкою промовою Олега Псюка на церемонії вручення головного призу «Євробачення» і закликом урятувати полонених захисників «Азовсталі».

 

Наступне ж «Євробачення» через російську агресію та бойові дії в Україні відбудеться в Ліверпулі — місті-побратимі Одеси. Ліверпульці зараз на повну готуються до зустрічі гостей фестивалю.


Українці ж не втрачають надії, що після перемоги вони реалізують своє право приймати «Євробачення». А ні — можна ж і ще раз перемогти. Тричі це вдавалося — хто сказав, що більше не вдасться?