Переправа через Росаву: на Черкащині запрацював міст, який передали з Чехії

19.10.2022
Переправа через Росаву: на Черкащині запрацював міст, який передали з Чехії

Транспорт уже рухається тимчасовою металевою переправою через річку Росава на дорозі «Черкаси—Чигирин—Кременчук». (Фото Служби автомобільних доріг у Черкаській області.)

На Черкащині введено в дію металевий міст, який передали Шевченковому краю чеські партнери.

 

Про це «Україні молодій» повідомили в Службі автомобільних доріг у Черкаській області.


«Відтепер транспорт уже рухається тимчасовою металевою переправою через річку Росава на дорозі «Черкаси—Чигирин—Кременчук». Це 36-метровий двоповерховий двостінний армований мостовий настил із консольним та пішохідним переходом. Його встановили поруч зі старим мостом та влаштували під’їзні шляхи», — розповідають у Службі автодоріг Черкаської області.


І уточнюють, що металеву конструкцію Укравтодору передала адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки. Усього від чеських партнерів Укр­автодор отримав чотири такі переходи.


«Міст на цій черкаській дорозі був у черзі на ремонт у 2022 році. Через його аварійний стан існував ризик руйнування конструкцій. На ньому діяли вагові обмеження для вантажівок. Руйнування переправи через річку Росава нашкодило б перевезенню вантажів одразу в трьох областях: Черкаській, Кіровоградській та Полтавській.  Адже дорога Р-10 забезпечує найкоротший зв’язок великого промислового міста Кременчук із Черкасами», — пояснюють черкаські дорожники.


За їхніми словами, аби встановити тимчасову металеву конструкцію, розчистили територію, звели земляне полотно з піску, грунту та щебеню. Наразі завершено облаштування покриття й підходів до мосту. На фініші — встановлення дорожніх знаків та нанесення розмітки.