Ексспівробітник органів виконавчої влади Черкащини виявився агентом рф і проведе в тюрмі 10 років

21.09.2022

На Черкащині 10 років тюрми дали російському агенту, який співпрацював з агресором з ідейних міркувань.


Як повідомили «Україні молодій» в обласному управлінні СБУ, ворожим інформатором виявився колишній співробітник органів виконавчої влади, «шанувальник» забороненої в Україні партії Шарія.


«Контррозвідники встановили, що від початку широкомасштабного вторгнення рф чоловік збирав і передавав російським спецслужбам координати розташування блокпостів, підрозділів ЗСУ та силових структур, адміністративних будівель органів державної влади та судових установ. З метою конспірації він надсилав фото з точною геолокацією об’єктів через закриті канали зв’язку», — розповідають у спецслужбі.


І додають, у ході слідства встановлено, що агент не тільки планував передавати інформацію агресору, а й запросив у свого куратора цілий арсенал зброї. За його словами, «хотів бути готовим підтримувати війська зс рф, коли вони зайдуть на територію Черкаської області».


СБУ спрацювала на випередження та затримала зрадника у червні цього року під час виконання ним чергового «замовлення» — зйомки одного з військових об’єктів регіону.


На основі зібраної СБУ доказової бази Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та призначив йому 10 років позбавлення волі.


Заходи з викриття держзрадника здійснювали співробітники та слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.