У чарівний край Черемоша й Прута: понад тисяча черкаських дітей збираються у гори Карпат

14.09.2022

У Черкасах більш ніж тисяча дітей збираються у гори Карпат на відпочинок.

 

Про це «УМ» повідомили в департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.


«Загалом 1 тис. 50 дітей із нашого міста із числа пільгових категорій уперше поїдуть за кошти міського бюджету на оздоровлення в Карпати. Упродовж вересня-грудня діти відпочиватимуть у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку на Івано-Франківщині», — розповідають у департаменті соцполітики, який і займається організацією дитячого відпочинку в українських горах.


За словами директора департаменту соціальної політики Євгена Данченка, у таборі оздоровлюватимуться діти, котрі потребують особливої соціальної уваги та підтримки.


«Заклад розташований у мальовничій частині українських Карпат, на узбережжі річки Прут. Сприятливий мікроклімат, екологічно чисті ліси,  гірське повітря і пейзажі — усе в комплексі дає можливість відпочити, покращити здоров’я та зміцнити імунітет наших дітей», — говорить пан Євген.

 

І додає, що загалом планується 7 змін, по 14 днів кожна. Перша зміна дітей із Черкас розпочалася з 9 вересня, остання має повернутися з відпочинку 22 грудня.


Як наголошують у департаменті соцполітики Черкаської міської ради, на відпочинок у гори Івано-Франківщини поїдуть діти-сироти, діти з багатодітних та малозабезпечених родин або позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО і загиблих героїв, талановиті та обдаровані діти, діти-переселенці.