Залишився 27-річним: Назарій Драшпуль з Ірпеня загинув, рятуючи побратимів

14.09.2022
Залишився 27-річним: Назарій Драшпуль з Ірпеня загинув, рятуючи побратимів

Назарій Драшпуль був єдиним сином у батьків.

На початку вересня в приміщенні Ірпінської біблійної церкви відбулося прощання з Назарієм Драшпулем, який загинув, захищаючи Україну на Донбасі.

 

Він був правдолюбом, якщо треба — критикував керівництво. Але водночас він — дисциплінований солдат, виконував накази командирів. Наполегливо вчився, мав почуття гумору.  У 2014–2017 роках брав участь в АТО.


Батько пропонував йому поїхати вчитися за кордон. Адже юнак уже захищав Україну. «Якщо всі виїдуть, то хто захищатиме Україну і українців?» — відповів Назарій. Він тримав напоготові рюкзак із необхідним на війні спорядженням.


Коли 24 лютого розпочалось повномасштабне вторгнення російських військ, Назарій того ж дня пішов у військкомат.

 

Драшпуль воював у складі першої роти першого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Брав участь у вигнанні окупантів з рідної землі. Якщо доводилося відступати, то підрозділ, у якому служив Драшпуль, ішов останнім.


Окупанти засипали позиції наших бійців десятками тисяч снарядів і мін. 28 серпня було поранено кількох українських воїнів. Назарій Драшпуль зголосився рятувати побратимів. Але вибух міни обірвав життя 27-річного героя, єдиного сина у батьків.


Юнака поховали на Алеї героїв ірпінського кладовища.