Її роки — її багатство: 84-річна Джейн Фонда розповіла про секрети краси, бадьорості та боротьбу з раком

07.09.2022
Її роки — її багатство: 84-річна Джейн Фонда розповіла про секрети краси, бадьорості та боротьбу з раком

Джейн Фонда. (Фото з відкритих джерел)

Відомій актрисі та фітнес-тренерці Джейн Фонді в грудні цього року виповниться 85 років, а вона й досі енергійна та активна, як і тоді, коли була на піку слави.

 

Сорок років тому з’явилися перші відеокасети «Тренування з Джейн Фондою». Вони здійснили справжню революцію у світі домашнього фітнесу.

 

У 1981-му зарекомендувала себе ще й письменницею — вийшла друком її «Книжка тренувань». А крім спорту, в її житті була ще й дуже успішна акторська кар’єра — в доробку знаменитості два «Оскари», п’ять «Золотих глобусів», дві кінопремії BAFTA та одна «Еммі».


До сьогодні зірка веде активне насичене життя та досі наполегливо працює над собою. Про це вона розповіла у своєму інтерв’ю відомому журналу Vogue.

 

У суспільстві, що постійно ностальгує за молодістю, Джейн є взірцем того, як, попри вік, насолоджуватися життям.

 

«Незалежно від того, хто ви та де перебуваєте, пам’ятайте: рух, відповідний вашому віку, дуже потрібен для того, щоб почуватися щасливим», — переконана знаменитість.


Вона згадує, як під час зйомок у «Китайському синдромі» впала і зламала ногу, тому деякий час провела в гіпсі. Задля участі в наступному фільмі «Каліфорнійський люкс» довелося швидко привести себе в форму.

 

Так вона вперше у віці за сорок потрапила на заняття з аеробіки, а згодом сама відкрила таку студію. А потім були касети з її заняттями. Їхні продажі побили всі рекорди!


Крім спорту, зізнається Фонда, тримати себе в тонусі допомагає сон (не менше восьми-дев’яти годин на добу) та здорова їжа. У раціоні зірки завжди є овочі, салати, а от риби вона намагається споживати менше, тому що її запаси у світі скорочуються (Фонда — відома екоактивістка) та майже не їсть червоного м’яса. Також обмежує цукор.


«У молодості ми не усвідомлюємо, наскільки важливо підтримувати своє тіло сильним, тому що організм ідеально працює, і гарне самопочуття сприймається як належне. Коли ви дорослішаєте, то усвідомлюєте важливість цього. Щоразу, коли я виходжу з машини, то дякую Богові за те, що в мене сильні ноги, і за те, що колись багато тренувалася, щоб зберегти їх такими. Коли я за кермом і здаю назад, мені доводиться дивитися через плече. Я вдячна своєму тілу за гнучкість і за те, що можу безболісно повертати голову. Я б хотіла, щоб люди перестали боятися старішати, адже важливий не вік і не число в паспорті. Головне — здоров’я. Я хоч і маю майже 85 — не почуваюся старою», — каже Фонда.


Уже після того, як це інтерв’ю було опубліковане, в інстаграмі Джейн Фонди з’явилося ще одне зізнання. Вона нині бореться з раком, який у неї діагностували пів року тому. У зірки — неходжкінська лімфома, зараз вона проходить курс хіміотерапії.

 

«Цей вид раку дуже добре піддається лікуванню. 80% людей виживають, так що мені дуже пощастило», — написала вона. Вона вірить у своє одужання. А оптимізм у цій справі, як відомо, — один із найкращих лікарів.