Не один удома: в Ілона Маска «знайшлося» ще двоє дітей

21.07.2022
Не один удома: в Ілона Маска «знайшлося» ще двоє дітей

Ілон Маск: дітей багато не буває!

Якщо мати вдома дитячу футбольну команду для пересічної людини — це жарт, то для мільярдера Ілона Маска — буденна реальність.

 

Дітей у 51-річного засновника компанії SpaceX аж дев’ятеро. Причому — переважно хлопці.

 

Щоправда, згуляти з ними у футбол поки що не вийде, адже троє наймолодших спадкоємців ще зовсім немовлята.


Лише недавно стало відомо, що в полку Маска прибуло: в багатодітного батька народилася двійня. Матір’ю двох молодших синів є підлегла винахідника — 36-річна директорка з операцій та спеціальних проєктів компанії Neuralink Шівон Зіліс.

 

Малюки з’явилися на світ ще в листопаді минулого року. Маск довго приховував народження двійнят. Втім днями виданню Page Six він підтвердив, що це правда.


Цікаво, що хлопчики лише на декілька тижнів старші за свою сестричку Екзу Дарк Сідіріель Маск, матір’ю якої є співачка Граймс.


Нагадаємо, п’ятеро старших дітей винахіднику народила його перша дружина Джастін Маск. Причому двоє хлопців — Гриффін і Ксав’єр — з двійні, вони народились у результаті екстракорпорального запліднення в 2004 році. А за два роки на світ з’явилася трійня — Даміан, Саксон і Кай.


Разом із Джастін Ілон зазнав і гіркоти батьківства: їхній первісток — син Невада — помер у віці 10 тижнів від синдрому раптової дитячої смерті. Якби хлопчик вижив, йому цьогоріч було б 20 років і це була б десята дитина Маска.


А ми продовжуємо рахувати далі.


У 2020 році від співачки Граймс народився хлопчик, якого назвали дивним ім’ям Екс Еш Ей-Твелв. У грудні минулого року на світ з’явилася Екза Дарк Сідіріель.

 

До слова, дівчинку народила сурогатна мати. І це донедавна була єдина донька Маска. Чому була? Бо 18-річний Ксав’єр раптом вирішив змінити стать і ім’я та подав відповідне звернення до суду. А також повідомив (чи повідомила?), що вирішив порвати будь-які стосунки з батьком.

 

Про це стало відомо загалу наприкінці червня, хоча судове звернення Ксав’єра, який тепер хоче стати Вів’єн, було зареєстроване ще в квітні. Прізвище бунтівний нащадок хоче взяти материне.


Словом, більшість випробувань, які можуть випасти на долю батьків, Маску вже довелося пережити. Втрата дитини, дві двійні, трійня, діти «з пробірки», сурогатне материнство, позашлюбні діти, зміна дитиною статі, синівський бунт і відмова від батькового прізвища — погодьтеся, забагато як для однієї людини. Навіть якщо це сам Ілон Маск!


Але випробування не лякають багатодітного татуся, бо він не збирається зупинятися на цифрі дев’ять. Винахідник стурбований проблемою зниження народжуваності дітей, тому хоче мати якнайбільше спадкоємців.

 

«Я хочу стільки дітей, скільки я можу собі дозволити. Щоб я зміг приділяти кожному час та увагу і бути для всіх хорошим батьком», — пояснив багатодітний татусь. Ой, навіть боюся прогнозувати, що там на Маска чекає попереду!