На конкурсі «Міс Всесвіт» Україну представить Вікторія Апанасенко

23.06.2022
На конкурсі «Міс Всесвіт» Україну представить Вікторія Апанасенко

Вікторія Апанасенко.

Через війну оргкомітет «Міс Україна Всесвіт» відмовився від проведення традиційного конкурсу цього року, де зазвичай обирали красуню, яка представлятиме нашу країну на «Міс Всесвіт».

 

Порадившись із партнерами з Miss Universe (США), було вирішено передати офіційний титул «Міс Україна Всесвіт-2022» Вікторії Апанасенко, яка стала першою віцеміс Україна Всесвіт на конкурсі 2021 року, повідомляють організатори конкурсу. Відтак саме вона представить Україну на конкурсі «Міс Все­світ-2022».
    

«Нашій країні наразі не до свята, але нам потрібно використовувати всі можливі засоби, щоб привернути увагу до подій, які відбуваються в Україні. Саме тому ми вирішили не втрачати можливість представити країну у всесвітньому фіналі відомого конкурсу «Міс Все­світ», який має 70-річну історію та транслюється у кожній країні світу. Наша місія на міжнародній арені — розповісти історію нашої країни та боротися за правду і мир на культурному фронті, закликаючи світову спільноту почути голоси нашого народу, і закликати зупинити росію та її жорстоку загарбницьку війну. Ми їдемо боротися не за красу, а за перемогу», — сказала президентка конкурсу «Міс Україна Всесвіт» Анна Філімонова.
    

Українська міс активно бореться за перемогу України на інформаційному фронті та займається волонтерською діяльністю, зокрема допомагає готувати їжу для батальйону Збройних сил України та київським стареньким, які залишились без родичів.

 

Удвох із подругою також займається адресною допомогою продуктами харчування, медикаментами і засобами гігієни для дітей, людей похилого віку та внутрішньо переміщених осіб.
    

«Коли мені зателефонувала Анна Філімонова і сказала, що я представлятиму Україну на «Міс Всесвіт», я була волонтером у ресторані й мила підлогу. Мій шок складно було передати словами, — згадує 28-річна Вікторія Апанасенко. — Це була багаторічна мрія мого дитинства. Напевно, вперше за довгий час я заплакала від щастя. Я дуже люблю свою рідну Україну, і це велика честь — представляти її на міжнародному рівні».
    

Вікторія закінчила факультет психології КНУ ім. Тараса Шевченка за спеціальністю «Соціальна робота». З дитинства займалася художньою гімнастикою, бальними та сучасними танцями, малюванням, брала участь у конкурсах читців поезії та прози, сама пише вірші. А ще вона — професійна модель, вільно володіє англійською мовою.
    

Саме зараз триває інтенсивна підготовка до участі у фіналі відомого конкурсу «Міс Всесвіт», дата проведення якого стане відома пізніше. Оргкомітет «Міс Україна Все­світ» відзняв соціальний ролик, який розмістять у багатьох міжнародних ЗМІ.

 

Це має на меті розповісти про події в Україні. Тим часом триває робота над створенням вбрання для конкурсу національних костюмів, яке стане символом сили українського народу. Також оргкомітет конкурсу планує низку важливих соціальних і волонтерських проєктів.
    

«Дуже важливо продовжувати говорити про війну, бути надійним тилом для наших ЗСУ. Нам потрібна підтримка інших країн, щоб зберегти життя наших людей та зупинити жорстокість росії, — переконана Вікторія. — Я усвідомлюю відповідальність у такий важкий і жахливий час бути одним з амбасадорів України на міжнародній арені, говорити голосом усіх жінок нашої країни. Я їду боротися не за свою перемогу, а за перемогу своєї країни».