В Умані в колишнього військового вдома знайшли амуніції ЗСУ на 2 мільйони

16.06.2022
В Умані в колишнього військового вдома знайшли амуніції ЗСУ на 2 мільйони

Вдома у колишнього військового СБУ вилучила понад 500 комплектів військової форми ЗСУ. (Фото надано пресслужбою управління СБУ в Черкаській області.)

В Умані Служба безпеки України викрила ділка, який привласнив і продавав військову амуніцію, призначену для ЗСУ.


Як повідомили «УМ» в управлінні СБУ в Черкаській області, злочинну схему з продажу військової амуніції та спорядження організував місцевий житель, колишній військовий.

 

«Ці категорії товарів виготовлялися на українських підприємствах винятково для потреб ЗСУ і були «не для продажу». Проте зловмисник незаконним шляхом налагодив зв’язки з виробничими цехами. Тож партія форми та захисного спорядження на загальну суму понад 2 млн грн замість армії потрапила до нього», — розповідають у спецслужбі.
Правоохоронці кажуть, що чоловік продавав ці товари волонтерам, мобілізованим місцевим мешканцям, а також через онлайн-майданчики.


 Під час обшуків у його домоволодінні та гаражі, обладнаному під склад, правоохоронці вилучили понад 500 комплектів військової форми, берці та інше взуття, бафи, балаклави, головні убори, маскувальні костюми та костюми хімічного захисту, партію плитоносок та інше військове спорядження.


У межах кримінального провадження за ст. 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх причетних/


Наразі СБУ готує вилучені товари до передачі на потреби української армії.