У Черкасах шахраї «розвели» бабусю за схемою «ваш родич у біді» на тисячі доларів

09.06.2022

У центрі Черкас поліцейські викрили та затримали подружню пару, яка діяла за шахрайською схемою «ваш родич у біді».

 

В обласній поліції констатували: «Повідомлення про шахрайство до Черкаського районного управління поліції надійшло близько 19:00. 70-річна пенсіонерка розповіла, що на її мобільний зателефонував невідомий, який назвався головним лікарем, і розповів, що її син потрапив у ДТП, сильно травмувався і для його лікування потрібні кошти».


Невдовзі до бабусі додому прийшов незнайомий чоловік, якому вона передала 5 тис. доларів. Уже після того, як незнайомець пішов, пенсіонерка зв’язалася з сином й дізналася, що насправді нічого лихого не сталося, а її ошукали. Жінка одразу зателефонувала на спеціальну лінію «102» і передала орієнтування правоохоронцям.


Оперативники управління карного розшуку та Черкаського районного управління поліції оперативно встановили й затримали зловмисників.

 

Ними виявилися 44-річний раніше судимий уродженець Луганської області та його 41-річна, також раніше судима, дружина. У скоєному вони зізналися й надали свідчення.


За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

 

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури вирішують питання про повідомлення затриманим підозри та обрання їм запобіжного заходу.

 

Також правоохоронці перевіряють причетність зловмисників до п’яти аналогічних злочинів, скоєних на території Черкаської області.


Водночас у поліції вкотре закликають літніх людей не вестися на такі дзвінки від невідомих й одразу телефонувати родичам, а не віддавати свої кревні невідомо кому.