Мама Dzidzio у Португалії збирає допомогу тисячам переселенців на Черкащину

02.06.2022
Мама Dzidzio у Португалії збирає допомогу тисячам переселенців на Черкащину

Серед волонтерів — і мама Dzidzio Галина Хома. (Фото з фейсбуку.)

Уже неодноразово черкащанам доставляв гуманітарну допомогу з інших держав волонтер Олег Грушевський, розповідає голова Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко.

 

А збирати в Португалії такий вантаж для України Олегу допомагає, зокрема, й мама співака Михайла Хоми, відомого в Україні як Dzidzio.


«Велика вдячність Галині Яківні за небайдужість та активну життєву позицію. Мама Dzidzio не єдина українка чи українець в Португалії, яка допомагає Україні. Серед інших — Ольга Протолюк та всі українці з міста Кантаньєді, Юлія Головченко з Ріо Майор, Ігор Пасічниченко з Кондейша», — каже Валерія Бандурко.

 

Медикаменти наразі надано району завдяки клініці Fisiogaspar, яка займається спортивною фізіотерапією.


Також нещодавно Черкаський район одержав партію гуманітарного вантажу, привезеного волонтерами з Італії. Все це передали Смілянській багатопрофільній лікарні імені Софії Бобринської Балаклеївської сільської ради.

 

Дитяче харчування, дитячі засоби гігієни  (підгузки, шампуні, присипки, креми, вологі серветки), а також післяпологові жіночі засоби гігієни та обігрівач передали на потреби закладу охорони здоров’я.

 

Медикаменти безкоштовно отримуватимуть переселенці, які втекли від війни у населені пункти Черкаського району і перебувають у лікарні.


До району продовжують надходити гуманітарні вантажі від іноземних благодійників ще й із Польщі, Литви, Австрії, Німеччини.

 

Вкотре гуманітарну допомогу доставляють Віталій Юцевич у співпраці з італійськими волонтерами асоціацій Cavaion nel Mondo із Cavaion Veronese (Верона) та Domanizavtra із Darfo Boario Terme (Brescia), Олександр Темноход та Віталій Колісник.


Отримують також балаклави, берці, спальники, рушники, ковдри. Завдяки багатьом небайдужим.

 

«Бути волонтером — значить допомагати іншим, що зараз надзвичайно важливо. Дякую усім волонтерам за те, що не стоїте осторонь проблем. Усі разом ми впевнено крокуємо вперед — до Перемоги», — зазначає Валерія Бандурко.


Як повідомили «Україні молодій» у пресслужбі обласної військової адміністрації, нині по всій Черкащині активно працюють логістичні хаби, активно допомагають переселенцям волонтери на місцях.

 

Та й сама область постійно відправляє допомогу в постраждалі області. Нещодавно на Київщину черкащани спрямували 100 тисяч продуктових наборів.

 

А загалом поділилися з постраждалими від окупантів регіонами 900 тоннами гуманітарки.


На сьогодні у Шевченковому краї проживає 118 тисяч 450 переселенців. Також з окупованих регіонів сюди перебралося 21 підприємство. Ще 13 — у процесі переїзду.


«Це підприємства, які працюють у таких галузях, як деревообробка, виробництво металевих виробів, електричного устаткування, машинобудування, оптова торгівля, сільське господарство, фармацевтика», — говорить голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

 

Він каже, що, окрім цього, в межах урядової програми з відновлення економіки черкаська обласна влада надала пропозиції з розміщення виробничих потужностей 143 підприємствам.