Гуцулка Єлизавета: як королева Великої Британії особисто підтримала Україну

26.05.2022
Гуцулка Єлизавета: як королева Великої Британії особисто підтримала Україну

Королева в гуцульському однострої.

Англійська королева Єлизавета II з’явилася на людях у гуцульському жилеті та рожевому капелюшку, схожому на той, у якому виступав на «Євробаченні» соліст Kalush Orchestra Олег Псюк.

 

Під жилеткою в неї була біла сорочка з вишивкою. А в руках монарша особа тримала букетик, серед квітів якого можна розгледіти ягідки, що дуже схожі на калину.

 

Безперечно, поява в такому одязі — жест підтримки королевою України. І її вона демонструє не вперше. Так, 17 травня Єлизавета II відкрила нову залізничну лінію на вокзалі Паддінгтон у Лондоні.

 

Для відвідування урочистої церемонії Її Величність обрала жовте пальто та жовтий капелюх із блакитними квітами. В цьому наряді вона вже з’являлася на публіці — одягала його на великодню службу в 2016 році.

 

Але тепер це точно не випадковість. Враховуючи, що останнім часом 96-річна королева покидає межі своєї резиденції вкрай рідко, її одяг щоразу є дуже промовистим.

 

А от політичних заяв вона майже ніколи не робить.


Утім підтримку Україні королівська особа висловлює не тільки такими символічними жестами. У березні Єлизавета II зробила «щедру пожертву» для підтримки людей, які постраждали від війни в Україні.

 

Про це повідомили в Комітеті з надзвичайних ситуацій під час стихійних лих (DEC). Про яку суму йдеться, не уточнили, натякнувши лише, що вона чимала.


Дякуємо, Ваша Величносте, за підтримку. Хай живе королева!