У процесі спарингу: збірна України здобула другу поспіль перемогу на старті тренувального збору

19.05.2022
У процесі спарингу: збірна України здобула другу поспіль перемогу на старті тренувального збору

Захисник «Динамо» Олександр Караваєв у матчі проти «Емполі» порадував уболівальників «синьо-жовтих» результативними діями. (Фото пресслужби УАФ.)

Після перемоги над представником німецької бундесліги національна збірна України переграла команду з італійської Серії А.

 

В умовах, коли команді Олександра Петракова конче потрібна ігрова практика, а можливостей проводити контрольні поєдинки з іншими збірними немає, доводиться бачити ось такі досить незвичні спаринг-дуелі.
    

Зрозуміло, що опоненти «синьо-жовтих» у таких контрольних поєдинках позбавлені серйозної мотивації — наприкінці сезону переважна більшість гравців європейських чемпіонатів думками вже у відпустці.
    

А от Олександру Петракову та його підопічним потрібні матчі, матчі, матчі. «Нам потрібні контрольні поєдинки. Проблема в тому, що ми зовсім не грали спаринги», — пояснює наставник і дякує керівництву «Емполі» за допомогу в організації товариського матчу.
    

На гру проти італійського клубу до табору української збірної прибуло троє легіонерів — Зубков, Сікан, Яремчук. Останній саме відкрив рахунок у матчі.
    

«Я завжди радий приїжджати до збірної, тут зовсім інший рівень футболістів, мені набагато легше грати, у мене виникає набагато більше голевих моментів. Я щасливий, що забив, буду розвиватися далі», — зазначив Яремчук, котрому останнім часом не вдавалося відзначитися за свою «Бенфіку».

 

Загалом у матчі проти «Емполі» українські збірники відзначилися тричі. Красивий гол забив захисник Олександр Караваєв.
    

У другому матчі поспіль за збірну відзначився Олександр Піхальонок. «Не потрібно його перехвалювати. Це товариська гра. Хлопець молодий, нехай грає, я радий за нього», — наголосив Петраков.
    

Упевнена за рахунком перемога над «Емполі» (3:1) викликає у наставника «синьо-жовтих» доволі стримані емоції.

 

Очільник української команди пояснює: «Я дякую хлопцям за те, що вони мене слухають і виконують усе, що я їм кажу. Їм дуже важко. Сьогодні на кромці поля я з ними разом практично грав, старався, щоб вони фізично підтягнулися. Я їх гнав уперед, багато хто ледве переставляв ноги. Але я дякую їм за те, що дотягнули до завершення, вони молодці».