У ОРДЛО намагаються поповнити армійські корпуси за рахунок місцевих

10.02.2022
У ОРДЛО намагаються поповнити армійські корпуси за рахунок місцевих

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли. (Фото ООС)

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

 

Внаслідок дій ворога 7 лютого один український захисник отримав поранення: воїн перебуває в лікувальному закладі, стан його здоров’я — задовільний.

 

Упродовж наступної доби, 8 лютого, з боку росіян було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.


Окупанти обстрілювали позиції українських захисників неподалік Пісків, населеного пункту Невельське та в напрямку Світлодарська з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

 

Крім того, поблизу Невельського російські найманці задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілу ВОГ-17.


Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

 

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.


Станом на 7-му годину ранку 9 лютого з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.



А ТИМ ЧАСОМ…


Головне управління розвідки Міністерства оборони України 8 лютого повідомило, що командування ЗС РФ продовжує інтенсивні заходи для поповнення особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів.

 

Водночас результати агітаційної кампанії військових комісаріатів російських окупаційних адміністрацій залишаються незадовільними.


Окупантам не вдається забезпечити комплектування своїх підрозділів достатньою кількістю новобранців за рахунок населення тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

 

Зважаючи на зазначене, противник активізував набір найманців через мережу вербувальних центрів на території РФ з направленням їх для проходження служби за контрактом через неконтрольовані Україною ділянки кордону.


Водночас спостерігається загострення соціальної обстановки в населених пунктах тимчасового перебування російських найманців, що пов’язане з непоодинокими сутичками т. зв. «добровольців» з місцевим населенням, у т. ч. з використанням зброї.


У свою чергу українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомила про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

 

На відміну від 3 лютого, коли було виявлено 205 оди­ниць озброєння та військової техніки, протягом минулої доби додатково зафіксовано розміщення з порушенням Мінських домовленостей на тимчасово окупованій території 178 одиниць військової техніки «2-го армійського корпусу» збройних формувань РФ.