Netflix купив права на показ кримінальної драми Сенцова «Носоріг»

10.02.2022
Netflix купив права на показ кримінальної драми Сенцова «Носоріг»

Головний герой на прізвисько «Носоріг» потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях

Після перегляду фільму (знятого дуже реалістично з жорсткими сценами про українські «буремнi 90-ті» й життєву драму головного героя-бандита) відбувся прес­брифінг з його творцями: режисером стрічки Олегом Сенцовим та продюсером Денисом Івановим.


Головну роль чудово зіграв, як і багато інших непрофесійних акторів, задіяних у фільмі, Сергій Філімонов. Історія фільму заснована на реальних подіях і багато в чому «списана» з бурхливого життя одного знайомого-кримчанина Олега Сенцова.

 

Головний герой на прізвисько «Носоріг» потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.


Бюджет стрічки — 1,6 млн євро, знято її у ко-продукції з Польщею та Німеччиною.

 


«Носоріг» є другою повнометражною роботою відомого українського режисера. Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеціанському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська — минулої осені на Київському тижні критики.

 

Стрічка Сенцова нещодавно була визнана найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а перемогу в номінації «Найкращий актор» отримав Сергій Філімонов, який раніше також був визнаний найкращим актором на Міжнародному кінофестивалі в Батумі.


Варто додати, що Сергій Філімонов — ветеран російсько-української війни і брав участь у бойових діях на сході України у складі полку «Азов». Нині Сергій з однодумцями активно «воює» в Києві з незаконними новобудовами.

 


Зйомки «Носорога» проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року.


Створення фільму підтримано Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним агентством України з питань кіно, фондом підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, Польським кіноінститутом, німецьким кінофондом Medienboard Berlin-Brandenburg.


У широкий український прокат «Носоріг» вийде 17 лютого 2022 року. Варто наголосити, що днями стрімінгова платформа Netflix при­дбала права на онлайн-показ «Носорога» (Rhino).

 

Онлайн-прем’єра фільму відбудеться наприкінці весни 2022 року й ця стрічка стане одним із небагатьох українських фільмів, який потрапив у колекцію стрімінгу (стрімінг — потокова мультимедіа. — Ред.)


Окрім Netflix, стрічку Сенцова також купили для показу у Великій Британії, Франції, Італії та інших країнах світу. Телевізійна прем’єра фільму «Носоріг» має відбутися на німецько-французькому телеканалі ZDF/ARTE.

 


Щодо майбутніх планів, то в Олега Сенцова є вже написані ним чотири сценарії, які він хоче екранізувати, — залишається лише знайти на це кошти.