Росія через мережу вербувальних центрів здійснює активний набір найманців

27.01.2022
Росія через мережу вербувальних центрів здійснює активний набір найманців

Російські найманці проводять заняття з тактичної і вогневої підготовки. (facebook.com/mod.mil.rus)

На фронті впродовж останніх семи днів унаслідок московитських обстрілів було поранено чотирьох українських бійців, одного з яких — важко.


За попередню добу російсько-окупаційні війська п’ять разів порушували режим припинення вогню, гатили по позиціях ЗСУ поблизу Авдіївки, Мар’їнки та Широкиного з автоматичних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.


А на околиці населеного пункту Пищевик російські найманці задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілів ВОГ-17.


Станом на 7-му годину ранку 26 січня порушень режиму припинення вогню з боку окупантів не зафіксовано.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

За повідомленнями Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у з’єднаннях і частинах оперативного угруповання російських військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях продовжуються активні заходи бойової підготовки.

 

Цього тижня в підрозділах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів проводяться заняття з тактичної і вогневої підготовки, а також тренування з управління вогнем артилерійських підрозділів у рамках так званого «єдиного дня вогню».

 

Крім того, на передових позиціях окупанти проводять інженерні роботи з відновлення фортифікаційних споруд з одночасним нарощуванням мінно-вибухових загороджень, у тому числі з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін російського виробництва.

 

Водночас висока інтенсивність такої діяльності окупаційних військ, відсутність взаємодії між підрозділами та ускладнені погодні умови призводять до збільшення випадків підривів військовослужбовців противника на власних мінах.


Також командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ у Донецькій та Луганській областях: з початку поточного місяця сюди приховано завезли залізничним і автомобільним транспортом із території РФ понад 7 тис. тонн пального, декілька одиниць танків та самохідних артилерійських установок, інше озброєння та боєприпаси, в тому числі для артилерійських систем і мінометів.

 

Для комплектування особовим складом підрозділів противника через розгорнуту на території РФ мережу вербувальних центрів здійснюється активний набір найманців, яких направляють на тимчасово окуповану територію України після проходження інтенсивних курсів підготовки в навчальних центрах.


У свою чергу українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей — лише за одну добу 25 січня додатково виявлено та зафіксовано розташування 165 одиниць військової техніки збройних формувань РФ із порушенням Мінських домовленостей.


Робота місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась пере­шкодами з боку збройних формувань РФ.

 

Так, БПЛА місії ОБСЄ малого радіуса дії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS під час шести польотів, що свідчить про систематичне створення росіянами передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення та про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів.