Тиша, яка відлунює: Путін продовжує утримувати в готовності свої війська на українському прикордонні

06.01.2022

На російсько-українській війні в 2021 році внаслідок бойових дій на передовій загинуло 79 воїнів ЗСУ (останній із них — 31 грудня), а близько 300 — було поранено.

 

І це не враховуючи небойові втрати на Донбасі.  Така сумна статистика року, що минув.


Незважаючи на досягнуте примарне перемир’я, в перші ж дні нового року один український захисник на перед­ку дістав серйозне поранення, а інший помер 1 січня через кульове поранення від ворожого снайпера, отримане 27 грудня, — це 21-річний боєць 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Ігор Тичина.


Упродовж доби 4 січня та станом на ранок наступного дня російсько-окупаційні війська причаїлися —  порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

 

Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.


Проте Головне управління розвідки України повідомило, що командування ЗС РФ продовжує утримувати в готовності до застосування з’єднання і частини оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.


Зокрема, на період проведення новорічних свят противник посилив передові позиції 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів додатковим особовим складом та засобами вогневого ураження.

 

Крім того, окупанти розгорнули додаткові елементи системи розвідки вздовж лінії зіткнення, збільшено кількість снайперських пар.

 

Під керівництвом офіцерів ЗС РФ проводяться тренування з управління вогнем артилерії з уточненням цілей для ураження на позиціях підрозділів Об’єднаних сил. Тому українським військовим важливо бути особливо уважними.