Ворог причаївся: окупанти мінують ділянки місцевості поблизу лінії зіткнення

24.12.2021
Ворог причаївся: окупанти мінують ділянки місцевості поблизу лінії зіткнення

Бійці ЗСУ стежать за ворогом на передовій. (Фото ООС)

Станом на першу половину доби 23 грудня в зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі українські військові не зафіксували порушень режиму «тиші» з боку російських військ.


Затишшя було й упродовж попередньої доби. Востаннє порушення режиму «тиші» в зоні ООС фіксували 21 грудня, тоді зранку  поранили українського військового біля Широкиного. Він перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — середньої тяжкості.


Ще двоє українських військовослужбовців перед тим — у понеділок, 20 грудня— підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Відразу воїнам було надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан здоров’я одного військовослужбовця — тяжкий, другого — середньої тяжкості.


Головне управління розвідки Міністерства оборони України поінформувало, що командування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях активізувало проведення інженерних робіт із вдосконалення фортифікаційного обладнання передових позицій.

 

Зокрема, у районах дислокації передових підрозділів обладнують хибні замасковані позиції з врахуванням сезонних змін місцевості, встановлюють додаткові муляжі озброєння та військової техніки для введення в оману командування Об’єднаних сил і провокування відкриття вогню.


Крім того, окупанти продовжують мінувати ділянки місцевості, наближені до лінії зіткнення, з використанням заборонених міжнародними конвенціями (договорами) протипіхотних мін типу ПОМ-2, ПМН-2, ОЗМ-72, МОН, що підвищує загрозу місцевому цивільному населенню.