Скандальний Олександр Гогілашвілі звільнився з МВС за власним бажанням

14.12.2021
Скандальний Олександр Гогілашвілі звільнився з МВС за власним бажанням

Олександр Гогілашвілі. (Фото: facebook.com/Олександр-Гогілашвілі)

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, який у вихіднi прославився неадекватною поведінкою у спілкуванні з патрульними, сам подав заяву на звільнення за власним бажанням.


Принаймні у розпорядженні Кабміну від 13 грудня, підписаному прем’єром Шмигалем, вказується саме така причина «прощання» з урядовцем, який вважав, що поліцейські, які зупиняють його авто, обов’язково мають впізнавати його, бо інакше це «порушення суб­ординації».


І така барська поведінка була притаманна Гогілашвілі не лише під час нещодавньої зупинки його авто патрульними на в’їзді до прифронтового Краматорська. Адже в мережі з’явилися й інші відеодокази щодо неадеквата, який потрапив у високе крісло в МВС ще в часи Авакова та примудрився зберігати його за собою донині, вже за каденції Монастирського.


До речі, службове розслідування поведінки Гогілашвілі, яке ініціював міністр Денис Монастирський на час відсторонення свого заступника, мабуть, уже тихенько завершать. Адже винуватець скандалу пішов сам. Пішов невдовзі після того, як звільнити його з посади закликав iще й президент Зеленський.


 До речі, швидка реакція влади на скандал із Гогілашвілі дивує: було б добре, аби так керманичі держави реагували ще й на скандали та неадекватні витівки своїх «слуг народу», а не лише на тих, хто «дістався їм у спадок» від так званих попередників.


 До слова, дружина «великого цабе» Гогілашвілі Марія Левченко є особистою помічницею президента Зеленського, тож не дивно, що він примудрявся лишатися при владі на Богомольця, 10 аж до цього часу.


Центр журналістських розслідувань iз посиланням на дані Федеральної податкової служби Росії закидає Гогілашвілі ще й те, що він має чинний паспорт громадянина Росії (номер 6004531705, виданий у Ростові-на-Дону) та російський податковий номер (РФ 616404621705). Воно й не дивно, адже уродженець Грузії тривалий час працював у Росії та навіть був помічником колишнього боксера-важковика, депутата Держдуми РФ від партії «Єдiная Россiя» Ніколая Валуєва.


 І тут уже питання не лише до Авакова, який працевлаштував Гогілашвілі, а й до Зе-команди: чому такий персонаж належав до керівництва МВС до цього часу?

 

ДОПОВНЕНО: Олександр Гогілашвілі заявив, що йому соромно за свою емоційність та нестриманість, які він виявив під час інциденту на блокпості у Донецькій області.

 

“Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба себе поводити. Мені соромно за свою емоційність та нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми зробили за більш як 2 роки. Дякую співробітникам Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та всім тим, з ким працював в цей час в міністерстві”, - написав Гогілашвілі у соцмережах на прощання.