Булінг провокує: двоє студентів черкаського коледжу хотіли розстріляти своїх одногрупників

10.12.2021

Двоє 18-річних студентів коледжу планували ростріляти своїх одногрупників.

 

Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога з управління СБУ в Черкаській області, інформацію про плани хлопці поширили через заборонену соцмережу «Вконтакте», із закликом приєднуватись до них для фізичної розправи над однолітками.


«Під час обшуків за місцями проживання цих двох студентів правоохоронці виявили два пістолети, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності, які направлено на експертизу», — говорить пані Катерина.

 

За її словами, розпочато кримінальне провадження ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності винних осіб.

 

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники кіберпідрозділу та слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Проте чи та кваліфікація злочину? З неофіційних джерел стало відомо, що йдеться про студентів Черкаського політехнічного коледжу, які потерпали від цькування одногрупників і хотіли їм помститися. Через інцидент у самому коледжі троє освітян отримали догани, одного звільнено.