Відкрилася реєстрація для участі в «Олімпіаді геніїв України»: що треба знати школярам

10.12.2021

Бактеріальна целюлоза з рослинних відходів, екологічна енергія від коливань дерев та очищувач поверхні води від сміття з використанням сонячної енергії — все це не фантастика, а декілька ідей від українських учасників Genius Olympiad минулих років.

 

Тим часом 1 грудня відкрилася реєстрація для участі в «Олімпіаді геніїв України» (Genius Olympiad Ukraine).

 

Це конкурс для дітей, які цікавляться глобальними екологічними проблемами та шукають шляхи їх розв’язання у власному проєкті за такими напрямами: наука, робототехніка, бізнес, креативне письмо, короткометражний фільм, музика, мистецтво.


Відтепер проєкти приймаються не лише англійською мовою, а й українською, що дає можливість більшій кількості дітей узяти участь у конкурсі.

 

Публічний захист перед членами журі відбудеться на національному фіналі 14-16 березня 2022 року. Перемога у Genius Olympiad Ukraine дасть можливість отримати екоквиток для участі в Genius Olympiad Global (США).


Зареєструватися для участі в конкурсі можна через сайт Home — Genius Olympiad або через афілійовані заклади освіти чи педагогів.

 

Проведення регіонального конкурсу стало можливим завдяки міжнародній освітній дипломатії, якою опікується Мала академія наук України. 

 

Цьогоріч 3 листопада Terra Science and Education та Національний центр МАНУ підписали ліцензійний договір, за яким Мала академія наук стала офіційним представником Genius Olympiad в Україні та єдиною установою, яка має право організовувати національний відбір — «Олімпіаду геніїв України».

 

Євдокія ФЕЩЕНКО