У Черкасах висадили 50 розкішних кримських сосен

07.12.2021

На вулиці Сумгаїтській, що в обласному центрі, висадили 50 розкішних кримських сосен.

 

Нові хвойні дерева прикрасили ділянку в Південно-Західному районі. Усі саджанці привезли до Черкас з Одеської області. Про це «УМ» повідомили в міській раді Черкас.


«Висота сосен сягає близько 2,5 метра. Озеленювачі регулярно поливатимуть дерева, аби вони добре прижились, та підживлюватимуть їх добривами для хвойних рослин. Навколо них облаштують декоративні лунки», — розповідають у Черкаській міській раді.


І додають, що кримські сосни на вулиці Сумгаїтській — приклад втілення в життя проєктів громадського бюджету.


За словами автора ідеї — жителя Черкас Андрія Поліщука, вулиця Сумгаїтська названа на честь азербайджанського міста-побратима Сумгаїт.


«Коли я готував проєкт, то поцікавився, які дерева ростуть у них, аби була паралель між нашими містами. Виявилося, що у центральній частині Сумгаїта багато сосен та ялин. Тож висаджені хвойні дерева у Черкасах очищатимуть повітря в цьому районі нашого міста», — говорить пан Андрій.


Як зазначає черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, благоустрій кожного мікрорайону Черкас — одне з найголовніших завдань влади.


«Загалом цього року на черкаських вулицях та в парках міста з’явилося понад тисячу нових насаджень — це й клени різних сортів, липи, катальпи, глід рожево-квітковий, платани, ялини та сосни», — підсумовує міський голова Черкас.