Маленькі, але регулярні кроки: як очистити організм від токсинів без екстриму

30.11.2021
Маленькі, але регулярні кроки: як очистити організм від токсинів без екстриму

Чиста вода допоможе звільнити організм від шлаків і токсинів. (Фото з сайту zira.uz.)

Лікарі-дієтологи постійно говорять про користь здорового харчування, нагадують про згубну дію шлаків, які засмічують організм і стають перепоною для нормальної життєдіяльності.

 

Як знаємо, існує багато методик, що допомагають звільнити організм від шлаків і токсинів.

 

Однак не завжди є необхідність вдаватися до таких «радикальних» заходів, як лікувальне голодування, спеціальне очищення кишечнику чи печінки.

 

Значно важливішими є маленькі, але регулярні кроки в цьому напрямi.


Дієтологи радять пити очищену або талу воду. Зранку додавайте в неї лимонний сік і мед. Випивайте склянку чистої води перед кожним прийомом їжі.


Відмінно прискорює обмінні процеси в організмі, очищає його і сприятливо впливає на печінку розторопша. Заварюйте і пийте відвар насіння цієї рослини двічі-тричі на день.


Під час сніданку варто з’їсти десертну ложку лляного насіння. Таким чином поліпшите роботу шлунково-кишкового тракту. Ще краще, якщо ви замочите лляне насіння напередодні ввечері.

 

В’язка маса (настояне насіння нагадує кисіль) м’яко огортатиме слизову оболонку кишечнику, і це поліпшить його перистальтику (здатність рухати і перетравлювати їжу).


Для очищення організму від шкідливої «зайвини» після кожного прийому їжі пийте зелений або трав’яний чай — через 20 хвилин після трапези.

 

Цей корисний напій нормалізує рівень цукру в крові, знімає запальні процеси в шлунку, очищає печінку і нирки.