Американський блогер за 3,5 млн долл втілив «Гру в кальмара» в реалі: жоден учасник не постраждав

30.11.2021

Південнокорейський серіал «Гра в кальмара», який б’є всі рекорди за переглядами (понад 200 мільйонів), став ще й вірусною грою, в яку потайки грають діти, а тепер іще й дорослі, як і у фільмі.

 

Так, американський блогер Джиммі Дональдсон, якого в США знають під ніком MrBeast, утілив цю доволі жорстку, навіть жорстоку гру на виживання в реалі.

 

Для цього він витратив три з половиною мільйони доларів, з яких на зйомки і декорації пішло два мільйони, а ще півтора — на призи для учасників (нагадаємо, в серіалі учасники просто вибувають із гри, а головний приз отримує переможець).

 

На щастя, MrBeast не такий кровожерливий, як «батьки» кіношної «Гри в кальмара», тому замість ліквідації порушників правил гри тут вигадали спец­ефект.

 

Так, під час першого завдання «червоне світло — зелене світло», коли претенденти на приз мали добігти до величезної ляльки, зупиняючись на певний сигнал або продовжуючи рух, на їхніх тілах розміщували резервуар із фальшивою кров’ю і невеликий вибуховий пристрій, який мав спрацювати, якщо людина порушила правила.

 

Що цікаво, на противагу від фільму, з цим завданням упоралася більша частина учасників — 232 із 456.


За умовами другого завдання гравці мали видобути фігурку з плаского тістечка за допомогою голки таким чином, щоб не розламати її.

 

В реальній грі цей конкурс ускладнили тим, що учасники не бачили фігурок, оскільки просто наосліп підходили до того чи іншого стенду, за яким приховувалася фігурка. Із цим упоралися 142 учасники, яким запропонували вийти з гри за 4 тисячі доларів — на це погодилися лише 22 гравці.

 

З кожним наступним завданням кількість шукачів легкої наживи зменшувалася, відповідно танув і призовий фонд, адже дехто волів отримати синицю в жмені, аніж примарного журавля.


Останнім завданням була й відома нам з дитинства гра, коли учасники під музику ходять по колу довкола стільців, кількість яких на один менша, ніж кількість гравців.

 

Переможцем виявився учасник під номером 079, який і отримав решту призового фонду — 456 тисяч доларів із 1,5 мільйона початкової суми, адже Джиммі Дональдсон вирішив роздати по дві тисячі доларів кожному з учасників гри, а також 10 тис. дол. гравцю, який дійшов до фінішу другим.