В Умані жінка продавала наркотики в дитячих іграшках

26.11.2021

На Черкащині  затримали наркодилерку, яка продавала наркотики в іграшках та коробках із продуктами харчування.

 

Як повідомили «УМ» у черкаському обласному управлінні поліції, 23-річна жителька Умані  займалася безконтактним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин на території всієї країни.


Правоохоронці встановили, що зловмисниця винаймала в Умані квартиру, яку обладнала під фасувальний цех та склад.

 

Наркотики та психотропи вона збувала через два телеграм-канали, які особисто адмініструвала.

 

Замовлення пересилала поштою по всій країні, ховаючи товар у дитячих іграшках та коробках із продуктами харчування.

 

Для місцевих робила «закладки» на території міста та району, а геолокацію їхнього розташування надсилала після отримання підтвердження про надходження коштів  на електронні гаманці,  конкретизують у поліції.


Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання наркодилерки поліцейські вилучили наркотичні речовини з шишками канабісу включно, а також пакувальні матеріали, ваги та інші речові докази, які вказують на причетність жінки до наркозбуту. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку перевищує 600 тис. грн.


Речові докази поліцейські направили на проведення експертного дослідження.  Після надходження їхніх результатів слідчі планують повідомити жінці про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

 

За скоєне їй може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у кримінальному проваджені здійснює Уманська окружна прокуратура.