РФ стягує на Донбас танки, САУ, боєприпаси та найманців

16.11.2021
РФ стягує на Донбас танки, САУ, боєприпаси та найманців

Росія перекидає в ОРДЛО танки, пальне, боєприпаси

Росія від початку січня завезла в ОРДЛО понад 7 тисяч тонн пального, танки, САУ, озброєння та боєприпаси.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Міноборони із посиланням на інформацію Головного управління розвідки.


«Командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Зокрема, з початку місяця окупанти приховано завезли залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів понад 7 тисяч тонн пального, кілька одиниць танків та самохідних артилерійських установок, інше озброєння та боєприпаси, у тому числі для артилерійських систем і мінометів», - йдеться в повідомленні.


Зазначається також, що для комплектування особовим складом підрозділів противника через розгорнуту на території РФ мережу вербувальних центрів здійснюється активний набір найманців, які направляються на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях після проходження інтенсивних курсів підготовки в навчальних центрах.

 

Як повідомляла УМ, російські найманці в ОРДЛО  розмістили 275 одиниць військової техніки з порушенням ліній відведення.