Слабкість, запаморочення, сонливість, головний біль, задишка, бліда шкіра...
Ці ознаки можуть свідчити про низький рівень гемоглобіну в крові, в результаті чого страждають тканини й органи всього організму. Так розвивається анемія.
Які причини до цього призводять і як виправити ситуацію — в кожному конкретному випадку має відповісти лише лікар.
Тому без консультації з фахівцем жодних ліків і спеціальних процедур собі призначати не варто.
Але можна спробувати підвищити гемоглобін народними засобами — добре знаними і перевіреними.
Наприклад, додавати до раціону суміш із лимона, алое і меду. Для цього візьміть склянку рідкого меду, 5 листків алое й один лимон. Попередньо листя алое впродовж трьох днів потримайте в холодильнику.
Відтак пропустіть їх разом з лимоном через м’ясорубку, а в отриману масу додайте меду. Добре перемішайте. Оптимально вживати столову ложку суміші тричі на день. Тривалість такої лікувально-профілактичної терапії — від одного до трьох місяців.
Інший дієвий рецепт — молоко і морквяний сік. Для приготування напою візьміть половину склянки щойно прокип’яченого молока і пів склянки свіжого морквяного соку. Такий «коктейль» необхідно випивати натщесерце. До прийому їжі краще почекати бодай дві години.
Добре підвищує гемоглобін настій шипшини. Додайте в склянку теплого шипшинового чаю чайну ложку меду і сік лимона. Випивайте вранці перед їдою.
А суміш меду, волоських горіхів та журавлини смакуватиме навіть малечі. Візьміть по столовій ложці кожного з цих інгредієнтів і перемішайте у блендері.
Смачного!