Мародерство по-вітчизняному

02.11.2021

Шановна редакціє, читаю, передплачую вашу газету від дня заснування. А писати є про що.

 

Хочеться звернутися до владних органів з такими словами: владо, зупини мародерство!


Живу на білому світі понад 80 років, на своєму життєвому шляху бачив і пережив усяке. Працював на різних керівних посадах. На жаль, сьогодні опинився в коловороті мародерства і хаосу. Я не драматизую, лиш констатую свавілля чиновників, бездушність керманичів на різних щаблях влади.

 

Обіцянками-цяцянками, брехнею добробут людей не створиш, життєвий рівень не піднімеш, бідність не здолаєш. Щоб створити все це — достойний рівень життя, благополуччя українців, — потрібна чітка стратегія розвитку України, створення нових робочих місць, збереження системи охорони здоров’я людей, соціального захисту.

 

Корупція роз’їдає хребет нації, злодії всіх мастей розтягують Україну, незаконно збагачуються. Кого ж притягнуто за це до відповідальності? А нікого! Якби усі працювали по совісті, в рамках закону, життя було б кращим.


Хочу розповісти про свій приватний досвід. Радів я, коли в Україні з’явився свій, вітчизняний, оператор зав’язку «Київстар». Це ж наше, українське!

 

Діти купили мені телефон, з’явилася велика можливість спілкуватися з друзями, рідними. Та й плата була поміркованою. Але згодом, коли оперилася ця структура, виросли «крила» для польоту, то й з’явилася гординя, почалося явне мародерство. З 10 грн оплати за телепослуги тепер з мене здирають 125 грн. Крім розмов у межах України, жодними іншими послугами я не користуюся.

 

Без моєї згоди мені повідомляли, що надано послугу зв’язку з іншими країнами, що включена можливість користуватися інтернетом, слухати музику і ще там якість витівки самодурства. Жодної згоди я не давав і не користувався цими послугами впродовж усього підключення до «Київстару». Чому ж мене грабують, оббирають?

 

Та й якість мобільного зв’язку погана — тебе можуть під час розмови кілька разів перервати, написати «помилка з’єднання», щоб знову зняти гроші за наступне з’єднання. Хто дозволив мене грабувати, відбирати останню копійку з пенсії? Чи є у нас якісь владні органи, які б зупинили це свавілля?


Хочу доповнити свою розповідь про ще одне таке товариство по духу «Київстару» — ТОВ «Енера Вінниця», вул. Пирогова, 131, м. Вінниця.

 

Отримав у січні 2021-го платіжку, щоб до 19 січня сплатив за користування електроенергією за попередній період 310 грн. За що ж платити? Читаю: зроблено корегування попередніх періодів. Але ж за минулий рік я розраховувався згідно з надісланими платіжками, які розраховувала та ж таки «Енера Вінниця», місяць у мі­сяць! Ось вам черговий приклад мародерства...

 

Євген КОЗЮК,
член Національної спілки журналістів України