Збірна України зіграла внічию з Боснією та Герцеговиною: друга позиція у групі відбору на ЧС-2022 втрачена

19.10.2021
Збірна України зіграла внічию з Боснією та Герцеговиною: друга позиція у групі відбору на ЧС-2022 втрачена

У матчі проти Боснії та Герцеговини Андрій Ярмоленко забив свій 44-й м’яч за збірну України. (Фото пресслужби УАФ.)

Неймовірно коротким виявилося емоційне піднесення від турнірних успіхів збірної України у відборі на чемпіонат світу 2022 року.

 

Перегравши в гостях збірну Фінляндії, «синьо-жовті» взяли, було, під свій контроль ситуацію в турнірній таблиці групи D.

 

Після успішного вояжу до Гельсінкі від «синьо-жовтих» у заключних двох матчах групового етапу вимагалося небагато: аби залишитися на другому місці в «пульці» й без озирання на опонентів потрапити до «плей-оф» планетарної кваліфікації, команді Олександра Петракова потрібні були шість очок у спареному протистоянні з прямим конкурентом — збірною Боснії та Герцеговини.


З огляду на суперника завдання виглядало не надто складним. У десяти зіграних перед побаченням з «синьо-жовтими» поєдинках боснійські футболісти здобули лише дві перемоги — над зовсім негрізним Ліхтенштейном та скромним Казах­станом. Тож на полі фартової для української збірної «Арени Львів» проблем начебто не мало бути.


Швидко забитий Андрієм Ярмоленком м’яч (44-й за ліком у складі національної команди) аргументовано підкріпив зроблені припущення.

 

Залишалося лише одне: українські збірники мали втримати перевагу й не повторити помилок п’яти перших матчів кваліфікації, коли на останніх хвилинах вони втрачали переможний рахунок.


На жаль, у грі проти Боснії та Герцеговини українські збірники знову наступили на ті ж самі граблі: дозволили супернику перехопити ініціативу й під завісу двобою зрівняти рахунок.


На думку захисника «синьо-жовтих» Іллі Забарного, головною проблемою для його команди в тому матчі стала погана реалізація своїх моментів.

 

«Ми добре вибігали в контратаки, але не вистачило останнього пасу», — зазначив молодий динамівець.


Утім якщо копнути глибше, то знову спливає на поверхню стара хвороба української збірної, котрій не вдається на високому рівні відіграти кілька відповідальних поєдинків поспіль.

 

Після успіху в Гельсінкі Олександр Петраков вирішив узагалі не змінювати переможний склад. Як результат, у матчі проти Боснії та Герцеговини його підопічні виглядали втомленими.

 

Не дивно, що в одному з епізодів український  захист дав тріщину. Зрештою, не склалася у збірної України й гра в нападі.


Тож тепер маємо констатувати: за втраченими очками українська команда посідає у віртуальній турнірній таблиці лише четверте місце.

 

Щоправда, її прямі конкуренти — збірні Фінляндії i Боснії та Герцеговини — не зможуть без втрат подолати фінішну пряму. Відтак кінцівка групового відбору обіцяє бути напрочуд цікавою.

 

«Ми будемо битися до кінця, це я вам обіцяю», — наголосив очільник «синьо-жовтих» Олександр Петраков.

ТАБЛО


Чемпіонат світу. Кваліфікація. Група D. Україна — Боснія та Герцеговина — 1:1 (Ярмоленко, 15 — Ахмедходжич, 77; У: П’ятов, Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Соболь, Степаненко, Шапаренко (Сидорчук, 72), Циганков (Булеца, 82), Ярмоленко (Зубков, 82), Яремчук (Сікан, 72)).
Турнірне становище: Франція — 12 (6 матчів), Україна — 9 (7), Фінляндія — 8 (6), Боснія та Герцеговина — 7 (6), Казахстан — 3 (7)