Збирав дані про ЗСУ: СБУ повідомила про підозру шпигуну спецслужб РФ

08.10.2021
Збирав дані про ЗСУ: СБУ повідомила про підозру шпигуну спецслужб РФ

Контррозвідники Служби безпеки полюють на ворожих «кротів». (Фото з сайту korrespondent.net.)

СБУ повідомила про підозру шпигуну спецслужб РФ, який збирав секретні дані про українські військові підрозділи.

 

У серпні цього року його затримали контррозвідники СБУ під час спецоперації в Луганській області.

 

Досудове розслідування встановило, що іноземець спеціально для збору розвідданих виїжджав до місць розташування військових об’єктів і все фотографував. Також намагався встановлювати особисті контакти з військовослужбовцями.

 

Наразі затриманому судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Водночас ситуація на фронті лишається напруженою, російські окупаційні війська обстрілюють позиції Збройних сил України, в тому числі із забороненої Мінськими домовленостями зброї.

 

За минулі три доби зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню. В напрямку Нью-Йорка ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, поблизу Новолуганського — зі стрілецької зброї та з підствольних гранатометів, в районі Південного — з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

 

Біля Трьохізбенки ворожі збройні формування обстріляли наші позиції з автоматичних станкових гранатометів i стрілецької зброї. Новотошківське та Красногорівку окупанти накрили з гранатометів. В напрямку Кримського найманці застосували міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем i стрілецьку зброю, біля Лебединського — з ручних i станкових протитанкових гранатометів, а також iз підствольних гранатометів.


Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії розмежування. Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне осколкове поранення.