Австралієць втік з тюрми і попросився назад за 30 років: змусила пандемія

28.09.2021

Герой оповідання О’Генрі «Фараон і хорал» безхатько Сопі перед настанням зими задумувався над притулком, адже отримувати допомогу від філантропів йому не дозволяли гордощі, а зимувати надворі не хотілося.

 

Щось схоже трапилося і з австралійцем Дарко Десичем, який 30 років тому... втік із тюрми, а тепер вирішив повернутися туди, про що повідомив місцевий канал 7NEWSAustralia.


Понад три десятиліття тому пан Десич потрапив за ґрати через вирощування марихуани.

 

Австралійця засудили до трьох з половиною років. Здавалося б, не такий уже й тривалий термін, проте вже через 13 місяців Дарко засумував у буцегарні, тому вирішив здійснити втечу.

 

Задумало — зроблено: за допомогою нехитрого інструмента  в’язень «замку» Графтон вирвався на волю.

 

А оскільки «садівника-ботаніка» розшукувала поліція, йому довелося перейти на нелегальне становище. Жив Дарко на північному пляжі Сіднея, працював різноробочим на будівельних майданчиках, і це  його цілком влаштовувало всі 30 років.

 

Проте життя вносить свої корективи в наші плани: через пандемію «підпільника Кіндрата» звільнили з роботи, йому нічим було оплачувати житло, тож він залишився у прямому розумінні на вулиці.

 

Мабуть, у кращі часи любитель волі знайомився з творчістю О’Генрі, тому й вирішив, як і герой Сопі: краще вже бути в’язнем, чим безхатьком, тому й прийшов у відділок Ді Уай у передмісті Сіднея, чим немало здивував правоохоронців, які вже й надію втратили коли-небудь відшукати втікача.