Вони прийшли вбивати: на Донбасі зростає інтенсивність обстрілів з боку росіян

24.09.2021

На фронті знову втрати: під час «паперового перемир’я» двоє українських бійців 22 вересня отримали поранення.

 

Їм було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїнів — задовільний.


Загалом упродовж доби середи російські окупанти дванадцять разів порушили режим припинення вогню із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. І порівняно з попередньою добою інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення значно зросла.


Так, окупаційні війська Російської Федерації обстрілювали позиції українських захисників у напрямку Світлодарська, на Приазов’ї біля Павлополя та Водяного, поблизу населених пунктів Зайцеве, Новотошківське, Причепилівка з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, стрілецької зброї.

 

Ворог тричі застосував безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснив скидання ВОГ-17.


Українські захисники вели активну оборону, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

 

Станом на 7-му годину ранку 23 верес­ня порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

 

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.


Додамо, що 22 вересня відбулася зустріч командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Павлюка з координаторкою системи ООН в Україні з гуманітарних питань пані Оснат Лубрані. Представниця ООН висловила глибоку вдячність за плідну співпрацю з командуванням операції Об’єднаних сил.

 

«Я впевнена, що наше партнерство стане ще більш продуктивним та успішним, — зазначила Оснат Лубрані. — Наша основна мета — допомагати населенню Донеччини та Луганщини, яке постраждало від бойових дій. Основні принципи Організації Об’єднаних Націй — це гуманність, нейтральність, неупередженість і незалежність, ООН не переслідує жодних політичних чи військових цілей, а лише має за мету надання гуманітарної допомоги цивільним людям та налагодження подальшої співпраці».


У ході зустрічі сторони також обговорили питання безпеки українських громадян, надання можливості ремонтним бригадам та надзвичайникам відновлювати об’єкти пошкодженої цивільної інфраструктури.