Свято нового 5782 року під захистом: в Умані за порядком слідкуватимуть понад 800 правоохронців

07.09.2021
Свято нового 5782 року під захистом: в Умані за порядком слідкуватимуть понад 800 правоохронців

Святкуйте, люди добрі, але без порушень.

До Умані  зустрічати новий юдейський 5782 рік продовжують прибувати брацлавські хасиди.

 

Наразі туди вже приїхало понад 23 тисячi прочан, зокрема й  1 тис. 730 дітей.


Як повідомили «Україні молодій» у черкаській обласній поліції, аби в місті був порядок, поліція Черкащини спільно з правоохоронцями з Дніпропетровської, Житомирської, Вінницької і Київської областей та з 11 колегами з Ізраїлю контролює ситуацію в місцях паломництва.

 

Начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Михайло Куратченко показав ізраїльським колегам Міжнародну поліцейську станцію та малий ситуаційний центр, який оснащений усіма можливими технічними засобами для контролю й безпеки на вулицях Умані під час святкування юдейського нового року. Також правоохоронці спільно обстежили район паломництва.


«Створено 53 маршрути, 18 стаціонарних постів, два пункти візової підтримки. Цілодобово публічний порядок та безпеку громадян забезпечують понад 600 поліцейських зведеного загону та понад 200 нацгвардійців», — розповідають у головному управлінні поліції в Черкаській області та просять громадян із розумінням поставитися до тимчасових незручностей, які діятимуть до 12 вересня на створених 10 контрольно-пропускних пунктах.

 

Усе задля забезпечення публічного порядку з метою обмеження руху транспортних засобів у місцях масового перебування паломників-хасидів.

 

У складі загону — працівники міграційної поліції, батальйону поліції особливого призначення, співробітники патрульної поліції, тактико-оперативного реагування УПП у Черкаській області, кінологи зі службовими собаками, ви­бухотехніки, оперативні працівники, поліція діалогу, рятувальники, медики та військовослужбовці Національної гвардії України.


Заступник начальника черкаського обласного управління поліції Сергій Коваленко  каже, що всім правоохоронцям доведено інформацію про дотримання законності та правил безпеки, а також рекомендації щодо забезпечення карантинних вимог.

А ТИМ ЧАСОМ...


До поліції вже надійшло 22 повідомлення про події, пов’язані з перебуванням на території України паломників-хасидів. Зараз до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного поводження зі зброєю у районі компактного проживання прочан.

 

Окрім того, поліцейськими спільно з працівниками міграційного відділу Умані виявлено громадянина Ізраїлю, який порушив строки перебування в Україні.

 

На нього склали адміністративний протокол i прийняли рішення про примусове повернення його до країни громадянської належності. Ще одному іноземцю обмежили строки перебування на території України через порушення громадського порядку та дрібне хуліганство.


Також поліцейські зафіксували факт торгівлі забороненими предметами. У 29-річного уманчанина слідчі вилучили: два електрошокери у вигляді ліхтарів, 12 ножів, 6 дерев’яних биток.


«Нині ситуація в Умані та районі паломництва контрольо­вана правоохоронцями, вони продовжують посилено й цілодобово нести службу і перебуватимуть в Умані до 11 вересня», — підсумовують у черкаській обласній поліції і звертаються до громадян із закликом належним чином реагувати на законні вимоги поліцейських.