«Корона» знову атакує: кількість нових хворих в Україні пішла вгору

31.08.2021

Минулої неділі в Україні зафіксовано 749 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема, захворіли 55 дітей та 6 медпрацівників, повідомили у МОЗ.

 

Цього вихідного дня через ковід було госпіталізовано 583 особи, 18 людей померли.


Найбільше нових хворих на ковід за останню звітну добу в Києві — 148 випадків, далі йде Чернівецька і Дніпропетровська області — 74 і 72 захворіли, Одеська і Тернопільська — 49 і 48 людей відповідно, Харківська і Львівська — 38 і 36.

 

У всіх інших регіонах на коронавірус у неділю захворіли від 1 людини, як зафіксовано на Черкащині, і до 26, як свідчить статистика у столичній області.


Утім ці цифри «заспокійливі» лише для тих, хто не слідкує за ситуацією. У вихідний день, як правило, люди менше звертаються по тестування.

 

І хоча станом на 30 серпня всі регіони України у «зеленій» зоні карантину, розслаблятися не варто: вже даються взнаки наслідки масових скупчень, починаючи з дня, коли церква московського патріархату у Києві зібрала тисячі фанатиків, які не лише у вірі й історії нерозбірливі, а й безвідповідальні по відношенню до інших в епідемічний період.


Так, упродовж трьох діб минулого тижня число нових хворих коливалося щодня у межах двох тисяч. 26 серпня — 2 тис. 32; 27 серпня було зафіксовано 2 тис. 82 нових хворих на ковід, 28 серпня — 1 тис. 906 нових випадків коронавірусу.

 

Зокрема, у Вінницькій області спостерігається високий показник динаміки госпіталізацій хворих коронавірусом. За останніми даними, він зріс до 61,6%. Та й штам корони «Дельта» вже в Україні і він частіше призводить до госпіталізації.


Загалом за весь час пандемії в нашій країні на коронавірус захворіло 2 млн. 284 тис. 940 осіб, одужало 2 млн. 206 тис. 683 особи, померли від цієї смертельної болячки 53 тис. 738 наших співвітчизників.


За даними Центру громадського здоров’я, від початку кампанії вакцинації проведено всього 8 млн. 931 тис. 640 щеплень. У суботу, 28 серпня, Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну ще 188 тис. 370 доз вакцини Comirnaty від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech.

 

Ці дози, наголошують у МОЗ, разом із розчинником для розведення вакцини надаються Україні урядом Сполучених Штатів через ініціативу COVAX у рамках глобальних заходів щодо забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу.


«Хочу нагадати, що вакцина від COVID-19 доступна для всіх дорослих громадян. Усе, що потрібно зробити, — це записатися у зручний для вас спосіб та прийти і зробити щеплення», — каже міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.


До речі, перед початком навчального року повністю вакциновані 29% колективів шкіл, це 185 тисяч освітян. Ще 23%, тобто 145,5 тисячi вчителів, вакциновані однією дозою.

 

Як зазначає начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки України Юрій Кононенко, школи починатимуть роботу з масковим режимом та дотриманням соціальної дистанції.