Серйозні наміри: «Динамо» та «Минай» розпочнуть новий сезон з тижневою затримкою

23.07.2021
Серйозні наміри: «Динамо» та «Минай» розпочнуть новий сезон з тижневою затримкою

Динамівці довше за інших учасників ЧУ гратимуть контрольні поєдинки міжсезоння. (Фото з сайту uaf.ua.)

Чемпіонат України з футболу в елітному дивізіоні після семирічної перерви знову гратиметься за класичним форматом — з 16 командами.

 

Подія, можна сказати, знакова. Щоправда, найближчого уїк-енду свої матчі стартового туру проведуть лише 14 колективів.

 

«Минай» та «Динамо» свою очну зустріч перенесли на 12 серпня.


Обом клубам готуватися до нового сезону УПЛ випало в непростих умовах. Підготовка ужгородської команди взагалі проходить в авральному порядку, адже про свою участь в елітному ЧУ-2021/2022 Василь Кобін та Ко дізналися за кілька тижнів до старту турніру.


«Динамо» у міжсезоння мало значно більше часу для роботи, проте зібрати своїх підопічних у повному складі очільник «біло-синіх» Мірча Луческу зміг не так давно.

 

Після виступу на Євро-2020 динамівські збірники мали трохи відпочити й повернулися до свого клубного табору лише тиждень тому.

 

Відтак для «Динамо» та «Минаю» — до речі, першої та останньої команд попереднього розіграшу УПЛ — новий сезон розпочнеться з тижневою затримкою.

 

Поки ж столичні футболісти перебувають в Австрії, де мають провести два заключні контрольні поєдинки передсезонних зборів — проти німецького «Уніона» та іспанського «Вільярреала». А перед тим підопічні Луческу зіграли спаринг з іншим колоритним представником прімери — «Атлетiком» iз Більбао (0:1).


На думку експертів, то був один iз найгірших поєдинків «біло-синіх» у міжсезоння. І це при тому, що у грі проти басків були задіяні всі динамівські збірники, котрі повернулися з коротенької відпустки.

 

Але вочевидь учасники Євро-2020 ще далекі від своїх оптимальних кондицій, і відтермінований старт ЧУ, як і перенесення на більш пізній час зустрічі «Динамо» та «Шахтаря» за Суперкубок країни, — вимушена необхідність.


Більше днів підготовки до офіційного старту сезону могли б запросити й у «Шахтарі», чимало гравців котрого також були на Євро-2020.

 

Утім потреба в найкращій формі підійти до кваліфікації Ліги чемпіонів, яка для «гірників» розпочнеться 3 серпня гостьовим поєдинком проти бельгійського «Генка», не передбачає додаткового часу на розкачку.

 

«Команда готова грати в режимі «два матчі на тиждень», але ще не на 100 відсотків», — зазначив наставник «помаранчево-чорних» Роберто Де Дзербі.

 

Із приходом нового тренера у «гірників» кардинальним чином змінився ігровий малюнок — як і за часів Луческу, вони знову грають в атакувальний футбол.

 

У заключному контрольному поєдинку міжсезоння підопічні Де Дзербі розгромили першолігову «Оболонь» — 5:0, продемонструвавши таким чином свої нові тактичні пріоритети.

 

«Прекрасно, що хлопці виконали все так, як ми того вимагали. Вважаю, що «Шахтар» — сильна команда, здатна забивати будь-якому супернику», — наголосив італійський спеціаліст.


Збільшення кількості учасників національного чемпіонату, без сумніву, вимагатиме від головних претендентів на «золото» і більших зусиль. Удала турнірна стратегія — далеко не останній за важливістю фактор успішних чемпіонських перегонів.


Хоча й від хорошого старту ніхто з амбітних тренерів не відмовиться. Очільник «Зорі» Віктор Скрипник iз нетерпінням чекає початку чемпіонату.

 

Каже, що до перших офіційних матчів сезону його підопічні підходять у хорошому та серйозному настрої, та обіцяє здивувати шанувальників футболу.

 

«Свої позиції не здамо, будемо боротися й далі», — зазначив наставник бронзового призера попередньої першості.


Загалом після тривалої перерви на футбольну Україну знову чекає класичний марафон, і від того цікавішим обіцяє бути й сам чемпіонат.