На старті сезону: «Львів» вирішив проблеми зі стадіоном, а «Минай» переглядає вільних агентів

20.07.2021
На старті сезону: «Львів» вирішив проблеми зі стадіоном, а «Минай» переглядає вільних агентів

Футболістам «Руху» ніде грати домашні матчі в новому чемпіонаті країни. (Фото з сайту fcrukh.com.)

Новий сезон у УПЛ стартує вже цієї п’ятниці — сезон 2021/2022 відкриє матч «Львів» — «Маріуполь».

 

При цьому деякі клуби, попри наближення початку чемпіонату, досі мають невирішені проб­леми організаційного характеру.


Так, «Львів», котрий, як і «Рух», спочатку планував проводити домашні поєдинки на львівському стадіоні «Україна» (але арена не отримала необхідної ліцензії), лише минулого тижня вирішив, де гратиме.

 

На відміну від колег iз «Руху», «золоті леви» таки домовились із керівництвом «Арени Львів». «Радий, що нам вдалося прийти до консенсусу, а тому чекаємо всіх на трибунах», — сказав гендиректор клубу Вадим Левчук.


А от «Рух» на чолі зi своїм президентом Григорієм Козловським продовжує заявляти про переслідування з боку Української асоціації футболу.

 

Після відмови клубу грати на «Україні» львів’яни хотіли заявити своєю домашньою ареною стадіон у Тернополі, але УАФ знову відмовила — рішення аргументували тим, що клуб має грати в межах свого міста або області. Натомість рівненський «Верес», який гратиме в Луцьку, — виняток, оскільки будує свій власний стадіон.


Згодом «Рух» повідомив, що таки знайшов собі домашню арену: клуб домовився з київським «Динамо» про використання столичного стадіону імені Валерія Лобановського, який відповідає всім необхідним стандартам.


«Рух» висловлює щирі слова подяки «Динамо» і його президенту Ігорю Суркісу за публічну підтримку, який простягнув руку допомоги «Руху» в ситуації, що склалася.
Можемо запевнити наших фанатів, футбольну громадськість, друзів і недругів, що ми продовжуємо нашу боротьбу і віримо в перемогу», — йдеться у заяві клубу.


Утім географічна прописка «Руху», схоже, завадить львів’янам грати і в Києві. За даними ЗМІ, комітет зі стадіонів УАФ у зв’язку з регламентом не зможе піти назустріч клубу і дозволити йому заявити столичний стадіон «Динамо» для домашніх матчів.


А от «Минай», котрий, як і очікувалось, зробив «рокіровку» з «Олімпіком» та зіграє в еліті, вирішує кадрові проблеми, адже після завершення минулого сезону на контрактах з клубом лишилося лише 6 футболістів.


Василь Кобін і Ко активно переглядають вільних агентів, зокрема підсилити команду можуть ексгравці «Інгуальця» Семенко і Синьогуб, колишній воротар «Руху» Мисак, але потенційно найзірковіший новачок — Євген Селезньов, який взимку зі скандалом покинув «Колос».

 

За словами наставника минайців, 35-річний форвард усе ще мотивований забивати голи та побити рекорд кращого бомбардира в історії УПЛ.


Активно готуються до старту у Лізі Конференцій і «Ворскла» з «Колосом». Полтавчани вже цього четверга зіграють перший матч другого раунду кваліфікації проти фінського «КуПСа», а вчора разом із ковалівцями дізнались про потенційних суперників у третьому відбірковому турі.

 

Минулого тижня «ворскляни» підсилились iще одним захисником — екс­футболістом «Миколаєва» Богданом Кушіренком.


Натомість «Колос» узгодив трансфер бразильського хавбека «Вітебська» Дієго Сантоса.


Завершують підготовку до сезону й українські «гранди» — «Динамо» і «Шахтар». Кияни у спарингах поступились «Ніцці» та обіграли нижчоліговий «Етуаль», а новачок Ілля Шкурін забив у третьому матчі поспіль.

 

Також, за даними турецьких ЗМІ, перед стартом у групі ЛЧ «біло-сині» планують перевірити свої сили у «товарняках» iз «Бешикташем» і «Фенербахче», а у серпні зіграють з «Інтером».


А от «Шахтар» презентував нову форму від Puma та зацікавлений у покупці вінгера бразильського «Греміо» Феррейри.

 

Також, за даними ЗМІ, «гірники» готуються заявити на сезон молодих Юхима Коноплю, Артема Бондаренка та Тимура Пузанкова.