У Гаазі оцінять: українські волонтери розкрили імена піхотинців РФ з фото 2014 року на Донбасі

16.07.2021
У Гаазі оцінять: українські волонтери розкрили імена піхотинців РФ з фото 2014 року на Донбасі

Російські військовослужбовці 61-ї бригади морської піхоти, яких «вирахували» наші волонтери.

Українські волонтери встановили особистості кожного з російських піхотинців з групового знімку, зробленого на Донбасі влітку 2014 року.

 

Тим самим вони знайшли докази того, що на сході України воювала морська піхота РФ.

 

Так, волонтери розкрили дані піхотинців, зокрема російських військовослужбовців 61-ї бригади морської піхоти (в/ч 38643 ПФ, сел. Супутник, Мурманська область) та інших підрозділів Північного флоту, які воювали на Донбасі.


Відправною точкою для розслідування стала групова фотографія російських військових: знімок зробили на Донбасі влітку 2014 року.

 

Одного з військовослужбовців на фото волонтери встановили ще у червні 2015 року — це фігурант та автор серії знімків Євген Письменський. Зараз, у 2021 році, вдалося встановити дані цілої групи російських військових, зафіксованих на цьому знімку.

 

А тим часом на фронті знову втрати: 13 липня в районі проведення операції Об’єднаних сил загинув український військовий, п’ятеро поранено, ще один отримав бойове травмування, а 14 липня — у результаті обстрілів iще два нашi військовослужбовці отримали поранення (стан одного — задовільний, іншого — середньої тяжкості).

 

Бойові втрати ще раз підтверджують цинізм і брехливість нещодавньої заяви Путіна щодо «братнього російського народу»: «брати»-окупанти чомусь не перестають вбивати і калічити наших громадян на нашій же землі.


Додамо, що загиблий український боєць — Андрій Бєляєв, позивний «Бєлий», доброволець із 2014 року, який кілька разів підписував контракт. 17 липня йому мало б виповнитися 39 років...

 

Його підрозділ потрапив під щільний артилерійський обстріл, і «Бєлий» загинув на місці. Як згадують побратими Андрія, він був досвідченим воїном: сам першим ішов уперед, першим стріляв, брав на себе відповідальність, був прикладом на війні для інших.


Протягом доби 14 липня на передовій збройні формування Російської Федерації 13 разів порушували режим припинення вогню. окупанти обстрілювали українські підрозділи неподалік населених пунктів Луганське, Піски, Новогригорівка, Світлодарськ, Водяне, Красногорівка, Новоолександрівка, Старогнатівка, Золоте-4, Новотошківське.
Московити та їхнi посiпаки гатили по наших бійцях iз мінометів 120-го та 82-го калібру, артилерійських гармат калібру 122 мм, з автоматичних станкових гранатометів, ручних протитанкових і підствольних гранатометів, стрілецької зброї.


Зауважимо, що, згідно з даними Головного управління розвідки Міноборони України, з початку липня командування ЗС РФ проводить посилену перевірку з’єднань і частин оперативного угруповання російських військ­ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.


«З початку поточного місяця в 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусах працює комплексна комісія ЗС РФ iз перевірки стану бойової готовності окупаційних військ. Особлива увага комісії приділяється умовам експлуатації озброєння і військової техніки, а також стану обліку, зберігання та витрат матеріально-технічних засобів, які надходять iз РФ», — йдеться в повідомленні.

 

Крім того, зазначається, що також здійснюється перевірка укомплектованості особовим складом та рівня професійної підготовки командного складу з’єднань і частин 1, 2 АК. на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей командування збройних сил РФ облаштовує нові полігони, стрільбища і танкодроми, на яких iз липня почали проводити заняття з російськими найманцями.