Не буде вам «Щастя»: росіяни зачинили шість пунктів пропуску на Донбасі

13.07.2021
Не буде вам «Щастя»: росіяни зачинили шість пунктів пропуску на Донбасі

Про всі порушення з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ. (Фото пресслужби ООС)

На передовій чергова втрата: 8 липня внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, не сумісні з життям.

Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Загинув 24-річний сержант Євгеній Курасов поблизу Водяного, що на Приазов’ї, внаслідок снайперського обстрілу. Євген — уродженець Сумщини, навідник-оператор окремого мотопіхотного батальйону. Вдома, в селі Локня Сумського району, в загиблого лишились дружина з двомісячною дитиною та батьки.

 

Неспокійно було на фронті й 11 липня: збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню. Так, окупанти обстрілювали позиції українських військових поблизу населених пунктів Піски, Новосвітлівка, Нью-Йорк, Широкине, Авдіївка.

Зайди гатили по наших захисниках з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, мінометів 82-го калібру, підствольних гранатометів. Крім того, було зафіксовано два прольоти ворожих БПЛА з перетином лінії розмежування. Бойових втрат серед українських захисників немає.


Про всі порушення з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, застосовуючи встановлений координаційний механізм.


Станом на 7-му годину ранку 12 липня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.


Трагікомічною можна назвати подію, яка сталася в лавах окупантів і яскраво характеризує їх повсякдення й «службу» «на передку». Так, за даними розвідки, у п’ятницю, 9 липня, поблизу населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч), що розташований на тимчасово окупованій території, під час довготривалого вживання алкогольних напоїв найманці російсько-окупаційних військ вирішили позбавити життя свого «колегу» на прізвисько «Радік» пострілом у голову, інсценуючи самогубство, але алкогольний стан не дозволив їм здійснити це з першого разу, тому спроб було дві. Друга виявилася також не надто вдалою — «Радік» вижив, повідомляє пресцентр ОТУ «Північ».


Командування російсько-окупаційних військ, з огляду на низький рівень військової дисципліни та системне вживання оковитої «воїнами» НЗФ, намагалося приховати даний випадок та вжило заходів щодо запобігання поширенню вказаної інформації.


Додамо, що за розпорядженням командувача Об’єднаних сил на лінії розмежування всі КПВВ щоденно, з 8.00 до 16.00, відкриті для пропуску. Із семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській».


На КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух тільки для окремих громадян двічі на тиждень.


Росіяни залишають повністю заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Майорське», «Мар’їнка» та «Гнутове».