Ветеранам АТО допоможуть з обладнанням для бізнесу: хто дає гранти та як їх отримати

09.07.2021

Як відомо, Європейський Союз започаткував і продовжує діяльність, спрямовану на підтримку реінтеграції ветеранів війни на сході України та їхніх сімей.

 

Нова ініціатива, оголошена нещодавно, стосується самореалізації, працевлаштування та створення і розвитку бізнесу колишніх учасників військових дій.


Як повідомляє Всеукраїнська асоціація керівників бізнесу (саме ця громадська організація, за сприяння Міжнародної організації з міграції, реалізовує даний проєкт) в рамках проєкту «Соціально-економічна підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та членів їхніх сімей», що фінансується Європейським Союзом, оголошено набір зацікавлених осіб для участі в активностях щодо започаткування та розвитку бізнесу з можливістю отримання грантової допомоги у вигляді обладнання для підприємницької діяльності (грошові виплати не перед­бачаються).


«Якщо ви маєте посвідчення учасника бойових дій, а головне — хочете започаткувати або вже розвиваєте власний бізнес, у вас є можливість отримати грант у вигляді закупівлі обладнання (до 1 тисячi євро) для вашої справи для системного запуску бізнесу або можливість отримати грант у формі закупівлі обладнання (до 2 тис. 500 євро) для розвитку вже існуючого бізнесу», — йдеться у повідомленні на сайті Асоціації.


Також зазначається, що зголошуватися можуть ветерани АТО з усіх областей України, однак пріоритет буде надано заявникам, які відповідають наступним критеріям: не мають наразі постійного місця роботи, мають низьку заробітну плату або часткову зайнятість, самі виховують дітей, утримують багатодітні родини або мають інвалідність, а також жінкам-ветеранкам.

 

Заповнити відповідні анкети для участі в конкурсі на здобуття гранту можна за посиланнями на сайті Всеукраїнської асоціації керівників бізнесу. Там же можна ознайомитися з умовами та вимогами детальніше.


Участь у цьому проєкті безкош­товна. Прийом заявок триватиме до завершення формування тренінгових груп, а самі навчальні заходи проводитимуться до січня 2022 року (конкретні дати ще узгоджуються).

 

Відібраним учасникам телефонуватимуть представники Всеукраїнської асоціації керівників бізнесу i повідомлятимуть про те, де саме, коли і як відбуватимуться тренінги.