Лісгоспи Черкащини сплатили до бюджетів 110 мільйонів гривень

02.07.2021

Загалом 110 міль­йонів гривень податків та зборів до бюджетів сплатили у першому кварталі цього року лісгоспи Черкащини.

 

Про це «УМ» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.


Як розповідає начальник відділу бухгалтерського обліку, економіки та фінансів Ірина Тимченко, в першому кварталі всі держлісгоспи спрацювали прибутково. Отримано 14,4 млн грн чистого прибутку.

 

Рентабельність діяльності держлісгоспів склала 6,3%, що є найвищим показником серед управлінь системи Держлісагентства України. Найвища рентабельність — у Смілянського, Кам’янського та Лисянського держлісгоспів. Освоєно близько 10,2 млн грн капітальних інвестицій.


До бюджетів усіх рівнів протягом першого кварталу сплачено понад 92 мільйони гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. З них до держбюджету надійшло 59,1 млн грн (64%), до місцевого — 32,9 млн грн (36%).

 

Крім податків, держлісгоспи переказали 17,4  млн грн єдиного соціального внеску. Разом сплачено податків та ЄСВ —  майже 110 млн грн, що становить 45% у реалізації продукції, розповідають у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.


І додають, від початку року працівниками державної лісової охорони Шевченкового краю складено 46 адміністративних протоколів.

 

З них 6 протоколів — за незаконне рубання лісу, 15 — за засмічення лісів, 5 — за порушення правил пожежної безпеки в лісах  та 20 — за порушення правил полювання.

 

У держлісгоспах  постійно діють 34 рейдові групи з охорони лісів, до складу яких входить 93 особи дер­жавної лісової охорони.

 

Проведено 379 рейдів з охорони лісового та мисливського фонду. Загалом цьогоріч  виявлено 8  випадків незаконних рубок, дві справи передано до правоохоронних органів.


Лісівники Черкаської області успішно та своєчасно завершили весняну лісокультурну кампанію. Створено лісових культур на загальній площі  978,6 гектара.

 

Здійснено доповнення минулорічних лісових культур на площі понад 2200 гектарів, зазначають в управлінні лісового та мисливського господарства Черкащини.

 

Загалом навеснi було висаджено близько 7 мільйонів штук сіянців.

 

Основними лісоутворюючими породами для області є звичайні сосна та дуб, а також висаджували модрину, дуб північний, горіх чорний, липу, сосну кримську, клени, ясени, ялини, берези, груші, черешню лісову та інші породи дерев.