Першість героїв. У Черкасах вперше пройшли Ігри Нескорених

30.06.2021
Першість героїв. У Черкасах вперше пройшли Ігри Нескорених

Ігри Нескорених у Черкасах. (Фото надане пресслужбою Черкаської міської ради.)

Понад сотня захисників України, які зазнали травм у російсько-українській війні, взяли участь у цих спортивних змаганнях.


Уперше національні змагання проходили за межами столиці. Першість герої війни виборювали в дев’яти дисциплінах — бігові на 100, 400 та 1 500 метрів, штовханні ядра, метанні диску, стрибках у довжину, жимі лежачи, веслування на тренажерах та у велоспорті.  

 

Серед учасників були представники Київської, Львівської, Дніпропетровської,  Чернігівської, Рівненської, Хмельницької, Миколаївської, Волинської, Житомирської, Кіровоградської, Одеської, Херсонської, Чернівецької, Сумської, Харківської, Івано-Франківської, Донецької, Вінницької, Запорізької та Полтавської областей.

 

А Черкаський регіон представляли 18 ветеранів із Чигирина, Канева, Жашкова та безпосередньо з обласного центру.


«Ми популяризуємо спорт як ефективний спосіб фізичної реабілітації ветеранів війни. Вони знову змагалися, знову захищали честь свого мундиру, тільки вже на спортивному полі», — зазначає координаторка Ігор Нескорених Оксана Горбач.

 

І додає, що повернення вправності тіла є дуже важливим для ветеранів. Водночас, це спосіб формування спільнот iз ветеранів i членів їхнiх родин для соціалізації в мирному житті.

 

І те, що вдалося виїхати в регіони, унікальним чином поєднує ці дві ідеї — одночасно зі спортивною складовою це ще й соціальний захід для поранених бійців, їхніх сімей i друзів.


«Для нашого міста — велика честь приймати таку важливу спортивну подію — змагання патріотів, які поклали своє здоров’я заради мирного неба в нашій країні. Їхня міць, яку герої проявляли і під час змагань, і на фронті, заслуговує на безмежну повагу», — підсумовує черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.