Повернули смак голів: збірна України завершила підготовку до Євро-2020 розгромом команди Кіпра

09.06.2021
Повернули смак голів: збірна України завершила підготовку до Євро-2020 розгромом команди Кіпра

Українські футболісти створили гору проблем голкіперу збірної Кіпру. (Фото з сайту uaf.ua)

Після завершення харківської фази підготовки до чемпіонату Європи національна збірна України вирушила до Румунії, де базуватиметься впродовж фінальної частини континентального форуму.

 

У Бухаресті команда Андрія Шевченка зіграє з Австрією та Північною Македонією, тож саме там було вирішено розбити український табір на час Євро-2020.

 

Точніше кажучи, місцем базування української команди буде столичне передмістя — містечко Волунтарі, де у розпорядженні «синьо-жовтих» буде стадіон та база однойменного футбольного клубу.


А до Румунії українські збірники вирушили в хорошому настрої, напередодні вильоту здобувши розгромну перемогу в контрольному матчі з Кіпром.

 

Щоправда, всі свої чотири м’ячі вітчизняні футболісти забили вже після того, як суперник залишився в меншості. І в цьому плані у підопічних Шевченка після матчу залишився гіркуватий осад.

 

«Для нас, можливо, було б краще, якби ми грали в рівних складах і краще підготувалися до чемпіонату Європи», — зазначив півзахисник «синьо-жовтих» Олександр Зінченко.


Представник «Манчестер Сіті» через участь своєї команди у фіналі Ліги чемпіонів найпізніше прибув до табору збірної і гра проти Кіпру стала для нього першою в підготовчому циклі національної команди до Євро.


Мабуть, невипадково, що саме Зінченка визнали найкращим гравцем матчу. Окрім забитого голу, англійський «легіонер» української команди виконав на полі великий обсяг творчої роботи, подарувавши з партнерами вболівальникам вельми яскраве футбольне видовище.


«Грали на емоціях, провели багато хороших комбінацій, забили красиві м’ячі, хоча багато й не забили», — сказав півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко.


Згідно зі статистикою матчу, українські футболісти реалізували лише третину від загальної кількості створених у матчі з Кіпром небезпечних моментів.

 

Тож Андрій Шевченко знову мусив нагадувати своїм підопічним про відповідальне ставлення до голевої реалізації.

 

«На чемпіонаті Європи такої кількості моментів у нас не буде», — наголосив очільник «синьо-жовтих».


Хай там як, а поєдинок проти Кіпру дозволив українським голеадорам згадати призабутий смак голів за збірну. Результативні удари Андрія Ярмоленка та Романа Яремчука супроводжувалися нетиповими для товариських матчів емоціями.

 

Вочевидь так сильно їм потрібні були ці точні удари. А хорошим каталізатором для цього емоційного вибуху були уболівальники, котрих досить багато (з урахуванням карантинних обмежень) зібралося на трибунах харківського стадіону «Металіст».


Відтак на Євро-2020 «синьо-жовті» вирушили з хорошим зарядом позитивної енергії, котрий має їм допомогти добре провести 13 червня непростий стартовий поєдинок проти збірної Нідерландів.

ТАБЛО

Товариський матч. Україна — Кіпр — 4:0 (Ярмоленко, 37 (пен.), 65; Зінченко, 45 (пен.); Яремчук, 59; вилучення: Панайоту, 36 (К); У: П’ятов, Забарний, Матвієнко (Караваєв, 61), Кривцов, Соболь, Макаренко (Степаненко, 46), Зінченко, Маліновський (Судаков, 67), Ярмоленко (Шапаренко, 70), Яремчук (Бесєдін, 67), Зубков (Марлос, 46)).