Дві українські тенісистки зіграють у третьому колі «Ролан Гарроса»

04.06.2021
Дві українські тенісистки зіграють у третьому колі «Ролан Гарроса»

Еліна Світоліна зіграла в Парижі свій сотий поєдинок на турнірах з серії «Великого шолома». (Фото з сайту sport.bigmir.net.)

Представниці вітчизняного тенісу продовжують радувати своїх прихильників на цьогорічному «Ролан Гарросі».

 

Одразу дві українки пробилися до третього кола Відкритого чемпіонату Франції-2021, і це, без сумніву, сприймається як хороший здобуток колективного тенісного гравця України.


Переможний тон у цьому синьо-жовтому ансамблі, звісно, задає перша тенісистка України Еліна Світоліна. Посіяна в Парижі під п’ятим номером вона на практиці підтверджує свій високий рейтинг.


У цьому плані показовою виглядає гра Еліни в стартових сетах двох перших її матчів на «РГ»-2021, коли суперниці виявлялися абсолютно безсилими проти потужного наступу іменитої опонентки.

 

Приміром, опонентка українки в другому раунді — Анн Лі з США — в першій партії їхнього матчу не взяла жодного гейму. При цьому в поєдинку першого раунду проти Осеан Бабель українська прима віддала своїй візаві тільки два розіграші.


Після такого старту, щоправда, Світоліна дозволяла собі трохи розслабитися, й суперниці в другому сеті навіть виходили вперед, отримуючи підстави вирівняти рахунок у матчі.

 

Утім досвід фаворитки все ж давався взнаки. Скажімо, 17-річна Бабель, перебуваючи за крок до виграшу другої партії, віддала нашій співвітчизниці п’ять геймів поспіль і зачохлила ракетку (6:2, 7:5).


У подібному ключі Еліна вирішила свої проблеми й у грі з Лі. Поступаючись у другому сеті з рахунком 1:4, вона знайшла можливість змінити ситуацію на корті й у вирішальний момент не віддала американці жодного з п’яти геймів — 6:0, 6:4.


Примітно, що це був ювілейний сотий поєдинок Світоліної в основній сітці турнірів «гранд слему». З огляду на рахунок, можна сказати, що другий поєдинок у Парижі дався лідерці українського тенісу відчутно легше, ніж її стартова гра проти господарки кортів.


А от дії Марти Костюк на ґрунтових кортах «РГ» цьогоріч узагалі сповнені впевненості та відваги. Що в поєдинку проти титулованої Мугуруси, що в протистоянні з маловідомою китаянкою Чжей Сайсай, 18-річна киянка постійно тримала руку на пульсі подій, не дозволяючи конкуренткам заволодіти ініціативою.


Після сенсаційної перемоги на старті над дворазовою переможницею турнірів з серії «Великого шолома» Костюк наголосила, що без подальших успіхів гучна звитяга над 12-ю сіяною не матиме особливого значення.

 

Упевнено ж подолавши Сайсай — 6:3, 6:4, Марта засвідчила, що перебуває на правильному шляху, а її перемога над знаною іспанкою не була випадковістю.

 

Загалом, Костюк уперше пробилася до третього кола «РГ», проте на «АО»-2018 та «Ю-Ес оупен»-2020 вона вже змагалася в 1/16 фіналу.


А от Ангеліні Калініній дістатися третього кола Відкритого чемпіонату Франції не дозволила Даніель Коллінз із США.

 

Після стартової перемоги над експершою ракеткою світу Кербер українка виглядала дуже блідо, зумівши взяти в матчі лише два гейми — 0:6, 2:6. Однак із урахуванням удало проведеної кваліфікації виступ на цьогорічному «РГ» Ангеліна може сміливо записати до свого активу.