У Черкасах офіцер торгував саморобними пістолетами

28.05.2021

У Черкасах під час спецоперації співробітники СБУ затримали військовослужбовця Нацгвардії на торгівлі вогнепальною зброєю.

 

Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога з управління СБУ в області, він намагався збути перероблені для стрільби травматичними набоями стартові пістолети.


«За попередньою версією слідства, переробку на бойові стартових пістолетів організував начальник озброєння однієї з частин. «Майстерню» він облаштував у підсобному приміщенні за місцем проживання», — розповіла Катерина Дрога.

 

Клієнтів на купівлю зброї офіцер підшуковував через особисті зв’язки, зокрема в кримінальних колах.


Правоохоронці затримали офіцера Нацгвардії поблизу одного з торговельно-розважальних закладів у центрі Черкас, коли той пробував збути три пістолети та комплект набоїв до них.

 

Під час проведення обшуків у помешканнях, майстерні та автомобілі підозрюваного виявили чотири перероблених пістолети та комплектуючі частини до них, майже 200 бойо­вих набоїв різного калібру, спеціальне обладнання для переробки на вогнепальні.


У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 263-1 Кримінального кодексу України затриманому повідомлено про підозру. Вирішують питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Триває досудове слідство.


Операцію проводили спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого в Києві, під процесуальним керівництвом Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері центрального регіону.