Кремлівські пропагандисти поширюють фейк про підготовку під Києвом інструкторів для «дітей-нацистів»

19.05.2021

За сім років, упродовж яких агресивний сусід України не дає спокійно жити і рухатися в бік Європи, громадяни нашої країни вже настільки звикли до витівок російської пропаганди, що вже й не звертають уваги на такі дурниці, як «распятые мальчики», «уничтоженные снегири», «изнасилованные бабушки» і тому подібну маячню.

 

Проте днями відомий український журналіст і блогер звернув увагу на матеріал, розміщений на одній із російських пропагандистських помийок, у якому оприлюднили фейк, нібито під Києвом готують інструкторів, які перетворюватимуть українських дітей на нацистів.

 

Звісно, подібний матеріал вийшов у відповідь на всі кпини над росіянами, які наряджають своїх дітей у гімнастерки й пілотки, змушують їх марширувати 9 травня на «малишових» парадах, перетворюють дитячі візочки на картонні танки та літаки, таким чином змалечку воєнізовуючи своїх дітей.

 

От і вирішили відповісти на це брехливими вигадками про «підготовку молодого покоління нацистів в Україні до війни».

 

Та, мабуть, не такого результату очікували фейкомети, адже під постом українського журналіста відразу посипалися саркастичні коментарі, на кшталт: «А де готують? Я своїх хочу записати»; «Пфф, українські діти відразу нацисти, а з 6-го класу — карателі»; «Бандерівські традиції? Вибачте, це що? Відчуваю себе відсталим від прогресу. А де можна про них дізнатися? Хочу бути в тренді!»; «Де саме готують? Хочу віддати двох маленьких нациків для підвищення кваліфікації» тощо.

 

Причому більшість коментарів написані російською мовою. Приємно, що в Україні виявилося так багато російськомовних бандерівців. Та ще й з таким відмінним почуттям гумору.